A lengyel elnök már nem hisz a Krím-félsziget visszafoglalásában

2024. február 03. 16:35

A területet 2014-ben foglalta el, majd annektálta Oroszország, amit a világ legtöbb országa nem ismer el.

2024. február 03. 16:35

A lengyel államfő kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna képes lesz-e visszaszerezni az irányítást az oroszok által megszállt Krím félsziget felett, viszont kifejezte abbéli reményét, hogy a Donyecket és Luhanszkot visszafoglalhatják az ukrán erők. Andrzej Duda, a Kanal Zero tévé YouTube-csatornáján pénteken azt mondta: 

nem tudom, hogy Ukrajna vissza tudja-e szerezni a Krímet,de úgy gondolom, hogy Donyeck és Luhanszk visszakerül 

– idézte a PAP lengyel hírügynökség az államfőt. A lengyel elnök azzal érvelt, hogy a Krím „különleges” térség, amely ha „történelmi szemszögből nézzük, az idő nagy részében Oroszország ellenőrzése alatt állt.” A félszigetet 2014-ben foglalta el, majd annektálta Oroszország, amit a világ legtöbb országa nem ismer el. Vaszil Zvarics, Ukrajna varsói nagykövete Andrzej Duda kijelentésére az X közösség felületen szombaton úgy reagált, hogy „a Krím Ukrajna: ez van és ez így is marad. Ez nemzetközi jogon alapul”. Megjegyezte továbbá, hogy „a Krím ideiglenes orosz megszállása háborús bűn, amiért meg kell büntetni (Oroszországot)”.

(MTI)

Nyitókép: WOJTEK RADWANSKI / AFP

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 04. 23:38
Oroszok az elfoglalt területről nem mondanak le nem vonulnak ki , mindig oroszoké volt .
papalimapapa
2024. február 04. 12:13
A polák véleménye le van szarva. Ukrajna addig van, amíg az orosz azt akarja. Putyin majd tesz egy elutasíthatan ajánlatot és a Nagybecsű Nyugat úgy tűnik el a fasz-zongorista zsidógyerek mögül, mint mögülünk 1956-ban. Krím az oroszé. A Dombasz, Donyeck és Luganszk is az oroszé. Ukrajna önmagában nem is létezne, ha Hruscsov nem iszik annyit, amennyit ivott annak idején. Ukrajna jelenleg egy roncsállam, egy amerikai farm. Az ukrán pedig a szlávból is legalja. Pedig vannak még a szlovákok, horvátok és a szerbek is... Mi meg itt vagyunk a szláv tengerrel körülvéve. És még a román is szomszédunk. És az osztrák sem sokkal különb amióta nem labancnak hívják. Jól kibaszott velünk a vörös gróf Károlyi. Nyakunkra hozta Trianont.
Zsolt75
2024. február 04. 10:49
Azért tört ki az egész, mert a krímre az orosz flotta helyére nato erőket akartak. Azt hitték, hogy az oroszok ezt engedik?
lendvaiildiko
2024. február 03. 22:22
De egy lengyel államfőnek mi a fenéért kell azon aggódnia, hogy a Krím Oroszországé lett végleg. Az ő helyében inkább a lengyelektől az ukránoknak elvett területekért aggódnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!