Lediktálnák Magyarországnak, hogyan kezelje a migrációt, amely „hozzájárul Európa jólétéhez"

2024. január 04. 12:29

A Nemzetközi Migrációs Szervezet üzent az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét idén betöltő belga és magyar kormánynak: itt az idő, hogy az EU betartsa a migrációval kapcsolatos ígéreteit.

2024. január 04. 12:29

Migrációval kapcsolatos ajánlásokat küldött a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a belga és a magyar kormánynak – azért ennek a két országnak, mert ők töltik be 2024-ben az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. (Bár egyesek nagyon szeretnék ezt a lehetőséget elvenni Magyarországtól.)

Amy Pope főigazgató úgy véli, sorsdöntő időszak vár az Európai Unióra, hogy beváltsa a migrációval kapcsolatos ígéreteit.

Szerinte a biztonságos, szabályozott migráció pozitív erőként jelenhet meg, amely hozzájárul Európa jólétéhez, versenyképességéhez és növekedéséhez.

Az IOM kiszámíthatóbb, összehangoltabb és humánusabb megoldásokat szeretne látni a menekültügyi kérdések minden területén. A szervezet kiemelte, demográfiai okokból, valamint a technológia változásai miatt jelentősen átalakul az uniós munkaerőpiac, így elengedhetetlen, hogy a tagállamok kiaknázzák a migránsokban rejlő lehetőségeket.

A közlemény alapján az IOM azt várja a belga és a magyar kormánytól, hogy dolgozzanak ki olyan megoldásokat, amelyek választási lehetőséget kínálnak, hogy biztonságos életet élhessenek az éghajlati változásokkal sújtott területek polgárai, valamint segítséget és védelmet nyújtsanak a lakóhelyüket elhagyni kényszerülőknek.

A szervezet üzemelteti egyébként a menekültek számára létrehozott befogadóállomásokat a térségben. A korábban az IOM-hez hasonló álláspontot képviselő Németországban eközben egyre rosszabb a helyzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alberto Valdes

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. január 05. 08:24
Mi ez a hatalmas fasszság? Európa jóléte ezekkel a férgekkel? Na most kaptam agyfaszt, ezek nem akarnak semmi mást minthogy a hámász és a heszbollah uralkodjon Európában és az őshonos európaiak ki legyenek írtva mert ő szerintük mi csak hitetlen kutyák vagyunk.
Reszelő Aladár
2024. január 04. 22:54
Első ötlet: addig nincs belépés az Unió területére, amíg nincs pozitívan elbírálva a kérelem. Utána meg akár repülőre is lehet szállni, nem kell feltétlenül gyalogolni. Ez elég humánus nem? Második ötlet: be kell tartani a fogadó ország szabályait. Nyelvet tanulni, gyereket iskoláztatni, dolgozni kell. Aki pedig vét a szabályok ellen, az repül haza pereputtyal együtt.
palinka-0
2024. január 04. 21:24
Ígéretet be kell tartani. Meghívni őket, és fogadni. Ebben kellene végre az élen járni, és példát mutatni.
templar62
2024. január 04. 19:35
Nil novi sub Sole . Nincs semmi új a Nap alatt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!