Hivatalos: a britek szerint Ruanda biztonságos áttelepítési célország

2024. január 18. 06:26

A migrációs vita újabb mérföldkövéhez érkeztünk, a törvényhozás még a bírósággal is szembement.

2024. január 18. 06:26

Törvényben rögzítette szerdán a londoni alsóház, hogy Ruanda biztonságos áttelepítési célország a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők számára. A kormány által decemberben beterjesztett jogszabályi indítványt 

a képviselők éjszakába nyúló vita után 320-276 arányban hagyták jóvá. 

A tervezet ezután a parlament felső kamarája, a Lordok Háza elé kerül további megfontolásra. Ha a felsőház módosításokról dönt, a törvényjavaslat ismét az alsóház elé kerülhet.

A törvénytervezet 

előzményeként a brit legfelsőbb bíróság jogellenesnek minősítette

 azt a kormányzati tervet, amelynek alapján a Nagy-Britanniába illegálisan belépő menedékkérőket Ruandába telepítenék át. A legfőbb bírói fórum ugyanis helyt adott a jogvédő szervezetek keresetének, amely szerint a közép-afrikai ország nem tekinthető biztonságos áttelepítési célországnak.

A brit kormány ezt a határozatot próbálja megkerülni azzal, hogy törvényben rögzíti Ruanda biztonságos mivoltát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 22. 22:46
Ez is egyfajta brexit, Ruandába! A britek keresik a töküket, de már elkéstek! Mindig lesz olyan "jogvédő Jóember" aki a repülő, hajó elé fekszik ha tettre kerülne a sor!
EX_Terminator
2024. január 18. 13:25
Mondjuk inkább így nekünk biztonságosabb ha nem nálunk vannak. A többi? meg le van szarva. Elsősorban mindenki magért felel, és ha te nem foglalkozol saját magaddal senki más nem fog. NE IS ÁLMODJ RÓLA. Ha ruandának gondjai vannak ezzel majd megoldják.
gebsi1
2024. január 18. 10:36
vajon a "brit" legfelsőbb bíróság honnan a retek anyjából tudja, hogy Ruanda nem biztonságos ország. Ezen "brit" bírói logika mentén haladva, egyik afrikai ország sem az
abcd2k
2024. január 18. 10:26
Ruanda egy mesterséges afrikai békesziget, ami bármikor felrobbanhat, ha az épen regnáló hatalom meggyengül. A mindenféle migránsok betelepítése meggyengíti a jelenlegi rendet, aztán mint egy kazettásbomba. Kezdhetjük előlről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!