Átnyomta a migránsok kitoloncolásának tervét a brit kormányfő

2024. január 18. 11:30

Legyőzte a konzervatív párt belső ellenzékét Rishi Sunak brit miniszterelnök a bevándorlásellenes törvénytervezet kapcsán.

2024. január 18. 11:30
Rishi Sunak brit konzervatív kormányfő

Biztosította parlamenti többségét a Ruanda-tervhez Rishi Sunak brit konzervatív miniszterelnök, aki a saját pártjában is szembe kellett, hogy nézzen annak ellenzőivel – írja az EuroNews. A Safety of Rwanda Bill párton belüli ellenzőit szerda este győzte le a politikus. A parlamenti szavazáson ugyanis 320-276 arányban megszavazták a törvényt a képviselők.

A törvény szerint az illegális bevándorlókat Ruandába küldenék, de az első ilyen eset, 2023 júniusa után az Európai Emberi Jogi Bíróság kifogásolta a törvényt, majd novemberben a brit Legfelsőbb Bíróság is törvénytelennek találta azt, mondván, hogy Ruanda nem tekinthető biztonságos országnak. Erre válaszként Nagy-Britannia és Ruanda aláírt egy szerződést az oda toloncoltak biztonságának erősebb védelméről. 

A brit Konzervatív Párt liberálisabbjai túl szigorúnak, a jobboldali szárny viszont túl enyhének tartja a törvényt, ami Sunak politikájának központi eleme, a „csónakok megállítása” bevándorláskorlátozó politikájának jegyében.

London és Kigali (Ruanda fővárosa) két éve kötött egyezményt arról, hogy a Nagy-Britanniát a La Manche-csatornán keresztül elérő illegális bevándorlókat Ruandába küldhetik, amiért London 280 millió fontot fizet az afrikai országnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: Paul Ellis / POOL / AFP

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
F1950
2024. február 19. 22:26
Na tessék! A koncentrációs tábor brit ötlet a második angol-búr háborúból: ismét Afrikában. A történelem ismétli önmagát.
Tasi János
2024. január 18. 12:45
Remélem jó példával fog elől járni és elkotródik az UK-ból!
szintetikus
2024. január 18. 12:45
Akkor ez a paki mikor megy?
bispora
2024. január 18. 12:38
Valami ilyesmi lenne a megoldás Európának is. Nyilván valahol Líbiában lehetne olcsóbban megoldani egy ötcsillagos menekülttábort, ahová az összes Európában csatangoló papírok nélküli, vagy bűnöző migránst külön bírósági végzés nélkül azonnal deportálnának. Ott dolgozhatna a TASZ-Helsinki-Migration Aid összes aktivistája, irkálva a beadványokat és kérelmeket. Nyilván ehhez az kellene, hogy az EP választásokat a konzervatív-nacionalista pártok nyerjék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!