Iráni nagykövet Izraelről: „Az apartheid rezsim a fő oka minden közel-keleti problémának”

2023. október 11. 08:24

Furcsa módon, a zágrábi nagykövetségeken keresztül üzengetnek egymásnak a felek.

2023. október 11. 08:24
null

Az Index arról ír, hogy Irán zágrábi nagykövetsége reagált azokra a megjegyzésekre, amiket Izrael horvátországi nagykövete tett. Az irániak szerint a diplomata Izrael emberiség elleni brutális bűntetteit igyekszik eltussolni. 

Mint kiderült, a horvát Indexnek nyilatkozott Izrael horvátországi nagykövete, Gary Koren. Szerinte a Hamász által Izraelben vívott háború túlmutat az Izrael és a Gázai övezet közötti határokon, „ugyanis a konfliktus az Irán által vezetett gonosz tengely érdekeit szolgálja”. Hozzátette: országa legfőbb prioritása a Hamász elpusztítása, operatív, adminisztratív és katonai szempontból egyaránt.

Erre reagált most Irán zágrábi nagykövetsége: „Az apartheid rezsim a fő oka minden közel-keleti problémának. 

Izrael, mint megszálló, nem áldozat, hanem elnyomó. Ez a rezsim felelős több százezer ártatlan palesztin haláláért, köztük 33 ezer gyermekért” 

– írják.

Az izraeli nagykövet közben elutasította az esetleges béketárgyalásokat: „Lényegre törő leszek. Először meg kell nyernünk ezt a háborút. A Hamász Izrael elpusztítására és megsemmisítésére törekszik. Hogyan beszélhetnénk velük a békéről?” 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Madzsdi Mohamed

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. október 11. 09:09
Iránnak pont annyira nincs igaza mint Izraelnek. Az állás döntetlen és kibékíthetetlen. Itt soha nem lesz béke. Ama bizonyos ENSZ határozatot kellen már végrehajtani, ami úgy szól két országot kell létrehozni ezen a területen. Amiből csak az egyik valósult meg, Izrael. A másik ország létrehozását valahogy elfelejtette az ENSZ. Lehet, hogy direkt?
Skywalker_bp
2023. október 11. 08:45
Nem tudom, hogy miért és milyen érvekkel tiltakoznak az ellen emberek, hogy Izrael apartheid rezsim. Vonatkoztassunk el most a háborútól és attól, hogy kinek van igaza, mert ez megválaszolhatatlan kérdés egy kereszténynek. Az válaszolható meg egy keresztény számára, hogy kivel van és ez mitológiai válasz. Egy keresztény nem lehet mással, mint a judaizmussal. Ez a hitünk alapja. Jézus ezen az alapon prédikált. Pont. De attól, hogy a judaizmussal vagyunk attól még ki lehet és ki is kell mondani, hogy Izrael apartheid, Izraelben egy nem zsidónak kevesebb joga van, mint egy arabnak, akkor is, ha izraeli állampolgár. Izraelben nincs jogegyenlőség állampolgári alapon. És Izrael egyre távolabb kerül a polgári demokráciától és egyre közelebb a teokráciához. Ezek tények. És ebben Bibi vastagon benne van, bár ő csak meglovagolja a fundamentumokat.
altercat1
2023. október 11. 08:39
Izraelben három arab párt van. Egymás vetélytársai. -------------- Minden harmadik izraeli arab Netanjahut támogatja, akit Jair papának hívnak https://azonnali.hu/cikk/20210322_minden-harmadik-izraeli-arab-netanjahut-tamogatja-akit-jair-papanak-hivnak
Nyugatellenes
2023. október 11. 08:33
Iránnak igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!