Lemond a horvát pénzügyminiszter

2022. július 07. 16:31

Úgy véli: azzal, hogy jövőhéten jóváhagyásra kerül Horvátország csatlakozása az euróövezethez, az ő feladatai is véget értek a kormányban.

2022. július 07. 16:31
null

Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter szerint most jött el az ideje annak, hogy visszavonuljon, miután az államháztartás terén az összes cél megvalósult..   

– mondta a pénzügyminiszter.

Viszont hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy politikusként folytassa, ezért más vizekre evez. Kijelentette:

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy merre képzeli el jövőjét, azt mondta, hogy jelen pillanatban nincs munkamegállapodása sem horvát, sem európai intézménnyel vagy céggel. Úgy vélte, a legjobb években van, még számos területen ki tudja magát próbálni, de most a családja van az első helyen.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

(MTI)

Kapcsolódó

Horvátország egy lépéssel közelebb került az euró bevezetéséhez. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején. Bővebben...

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brüsszelidemokrata
2022. július 07. 18:47
A miénknek kellene lemondani
luisbathhelena
2022. július 07. 18:11
MInden rendben. A horvát önálló pénzpolitika ezzel megszűnt, indulhat a pénzszivattyú északnyugatra- ez a versenyképtelen déli államok hoszzútávú sorsa. (ha valaki megmondja pontosan milyen területen versenyképesek a horvátok, gratulálok. Turizmus nem ér). Ja, azért még az utolsó pillanatban 200 millió dollárt ki kell csengetni a MOLnak-a legjobbkor, a USD épp csúcsot döntöget. El se tudjátok képzelni ez is mekkora folt a nemzeti büszkeségen... Anno mikor átvették az INA-t szó volt róla hogy átdizájnolják a kutakat zöld MOL-ra. Olyan nemzeti felháborodás lett h hamar elvetették. Money talks.
amca
2022. július 07. 17:49
Maricu moj. Rrekao sam ,da pusti MOL. Rekao sam ,d apust slovence. Rekao sam ,da pusti Madjare. Rekao sam ,da odlazi,
Sany Xepi
2022. július 07. 17:20
Hát nem tudom, de az össze tót ismerősöm nem nagyon dicsérgeti az eurót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!