Zelenszkij szerint Ukrajna megérdemelné a teljes körű EU-tagságot

2022. március 24. 14:17

Az ukrán elnök a tárgyalások során hangsúlyozta, nemcsak az ukrajnai emberekért harcolnak, hanem Európa biztonságáért is.

2022. március 24. 14:17
null

„Ukrajna megérdemel egy helyet az Európai Unióban” – mondta Volodimir Zelenszkij, folytatva a világ politikai intézményeiben tartott virtuális körútját – írja az Index a Sky News-ra hivatkozva.

Bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük, hogy az Európai Unió teljes körű tagja legyünk” – idézik az ukrán elnököt a cikkükben.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, Ukrajna az oroszok támadását követő napokban írta alá az uniós csatlakozási kérelmet. 

Azonban nem valószínű, hogy egyhamar taggá is válhat, tekintettel arra a szigorú folyamatra, amelyen minden országnak végig kell mennie, hogy az Európai Unió tagja legyen – emlékeztet a portál.

Nyitókép: BEHROUZ MEHRI / POOL / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. március 25. 13:15
tényleg komoly színész teljesítmény lenne, ha megkapná...
c.critical
2022. március 25. 11:56
Ja ja mindent IS megérdemelne.
vikiva
2022. március 24. 22:44
Zelnacska megőrült !
grad
2022. március 24. 21:28
Abban igazat adok neki, hogy valahol Európát is védik. Amikor ez az egész elindult, azt hittem, max. egy hétig fog tartani, és egész Ukrajna Putyiné lesz, aztán ki tudja, mi vagy ki következik. Azonban most, hogy látom, hogy Ukrajna keményen ellenáll, és Putyin nem úgy halad, ahogy elképzelte, nos, engem spec megnyugtat. Egyébként respect nekik, ahogy ellenállnak, még akkor is, ha az egészet csak időhúzásnak gondolom, viszont a többi országra nézve egyáltalán nem mindegy, hogy Putyin mennyire sikeres Ukrajnában. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!