Tusk: Akármennyit változott, nem vitás, hogy Orbán az én gyengém

2019. december 07. 11:31

Az Európai Néppárt új elnökeként nyilatkozott a lengyel Gazeta Wyborczának a politikus.

2019. december 07. 11:31

Donald Tuskot mind 2014-ben, mind 2017-ben a magyar miniszterelnök biztatta, hogy vállalja el az uniós tisztséget, mert ilyen alkalom nem lesz több, ebből a régióból csak neki van esélye – írja a HVG a a legnagyobb lengyel politikai napilap, a Gazeta Wyborcza szombati számára hivatkozva. 

Az Európai Néppárt új elnöke Orbán Viktorral kapcsolatban azt nyilatkozta: „25 éve vagyunk barátok, és mindig igyekeztünk lojálisnak lenni egymás iránt. Orbán még 2017-ben sem engedett Kaczynskinak az én kinevezésem ügyében. Akármennyit változott, nem vitás, hogy ő az én gyengém”.

Tusk elmondta azt is, hogy sokat fog beszélgetni Orbán Viktorral, a jelenleg felfüggesztés alatt levő Fidesz elnökével, mert szeretné hinni, hogy elég okot lehet találni a közös munka folytatására az Európai Néppártban. Hozzátette: konkrét véleményt csak a bölcsek tanácsának jelentését megismerve fog alkotni. Donald Tusk megismételte korábbi kijelentését, miszerint a kereszténydemokrácia a liberális demokráciát jelenti, és a vörös vonal ott húzódik, ahol ezt megtagadják.

Szerinte Orbán Viktor a migrációs válságot csak ürügyként használta, hogy megváltoztassa a gondolkodást a politikáról, a demokráciáról, a toleranciáról, a vallásról. A Néppárt elnöke úgy vélte, hogy Angela Merkel 2015-ben pont azért fogadta be a menekültek tömegét, hogy Magyarországnak segítsen. Szerinte ha Merkel ezt nem lépte volna meg, akkor a tömeg Budapesten rekedt volna.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat_OS
2020. február 11. 09:51
Ja, bazdmeg, hogy azért jöttek, mert Merkel (és a nyugati országok zöme) zöld jelzést adott nekik?
Negue
2019. december 15. 02:17
" Donald Tusk megismételte korábbi kijelentését, miszerint a kereszténydemokrácia a liberális demokráciát jelenti, " "Aztán hol van ez kiírva kedves?" /Örkény: Macskajáték/
RollsRoyce
2019. december 08. 11:20
Ne higyjétek egyetlen szavát ennek a szemét Tusknak. Eladta a németeknek a lengyel hajógyártást bagóért. Oszkár néven Merkel kollégája volt a STASINÁL. Tusk egy féreg . Nagyapja a Wehrmachtban szolgált ő pedig tipikus Volksdeutsch. Egyetlen szót nem tudott angolul úgy nevezték ki elnöknek . Még most is csak makog . Ez egy hazaáruló német ügynök. „Tusk won ty skurwy synu ! „
Teréz A Piréz
2019. december 08. 08:50
Hát ez csodás. Merkel meghívja a fél Afrikát, mint Hufnágel Pisti a Mézga családot, aztán rájuk csapja a kaput. Mikor erre a meghívott tömeg a szomszéd ház kertjén keresztül akar bejutni, először a kutyát akarja rájuk szabadítani, végül nagylelkűen mégis beengedi azokat, akiket ő hívott. Mert ilyen rendes. Az úttörő ott segít, ahol tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!