Román kormányfő: A korrupció miatt olyan szegény ez az ország

2016. október 18. 12:39

A szegénységet a korrupció okozza, valamint az a mód, ahogy a közös erőforrásokat szétosztják, jelentette ki kedden Dacian Cioloș román kormányfő egy szegénység visszaszorításának kapcsán szervezett konferencián.

2016. október 18. 12:39

Mint arról az Agerpres román nemzeti hírügynökség beszámolt, a bukaresti Victoria-palotában szervezett megbeszélésen a román miniszterelnök arról beszélt, hogy a szegénység felszámolásához az állampolgárok magatartásának megváltoztatására van szükség.

„Amíg nem változtatunk a korrupciót életben tartó szokásainkon, addig a szegénységet se fogjuk tudni leküzdeni. Amíg a szociális politika csak annyira képes segíteni a szegénysorban élőkön, hogy egyik napról a másikra éljenek, amíg a társadalmi segélyek összegén valósággal versenyeznek a választási kampányok ideje alatt — ki ad többet — (...), addig nem beszélhetünk életképes megoldásról” – fogalmazott Dacian Cioloș, hozzátéve, hogy törvények és kormányhatározatok nem tudják a mentalitást megváltoztatni, ehhez a véleményformálók hozzáállásának is változnia kell.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. október 19. 21:31
http://hu.tradingeconomics.com/romania/gdp-growth-annual
bölcsuhú
2016. október 19. 06:14
Romániában már évszázados (fanarióta) hagyomány, hogy ha valamit el akarsz intézni, akkor ott a lábaddal nyitod az ajtót! Ugyanis mindkét kezed foglalt az ajándékokkal! Ez máig érvényes, bár ma már van ott is nokiás doboz!
bölcsuhú
2016. október 19. 06:10
De jó hogy nem beszélünk magyarul! Az idegen szavak valódi jelentését csak áttételesen értik sokan s ezért el lehet vele hülyíteni őket! S ez nagy divat! Pl. kompetencia= hozzáértés, kognitiv=veleszületett, korrupció=megvesztegetés, stb. Kiváncsi lennék, ha a korrupcióról folyvást szavalók vajon a gyereküket, rokonukat, ismerősüket, barátjukat részesítenék-e előnybe - azonos feltételek mellett! - egy vadidegennel szemben, vagy fordítva? Vajon ahhoz a fodrászhoz, autószerelőhöz, orvoshoz járnak-e akiben megbíznak, vagy az elsőhöz akit találnak? Vajon annak adnák el az ingatlanjukat aki a legtöbbet ígéri vagy annak aki a legkevesebbet (mivel nincs több pénze/nem akar többet adni érte)? A "korrupciót" lám mindenre rá lehet húzni, a megvesztegetés alatt meg a hülye is érti, hogy annál nyilvánvaló a + meg nem érdemelt jutalom, pláne ha ezt meg is követlik!. Nem véletlenül törvényes a lobbizás sok országban, pl. az USA-ban is. A paraszolvencia (lám megint magyarul = hálapénz) akkor elitélendő, ha előre kérik s nem utána önszántából adódik! S ha annak sincs negatív hozadéka a következő alkalomnál, ha nem adsz!
Akitlosz
2016. október 18. 15:20
Román kormányfő: A korrupció miatt olyan szegény ez az ország Akitlosz: Magyarország is. Pár egyéb ok mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!