Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Hamászt éltette, visszavonták a vízumát, most panaszkodik a Manchesteri Egyetem hallgatója

2024. május 17. 08:58

A lány szerint a brit kormány megsértette az emberi jogait.

2024. május 17. 08:58
null

Nyitókép: Al-Jazeera screenshot

A Manchesteri Egyetem jogi karárnak diákja egy nappal október 7. után egy tüntetésen arról beszélt: nagyon büszke arra, hogy a Hamász támadást indított az izraeli kibucok ellen. Ezt követően a brit belügyminisztérium nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta a lány vízumát – számolt be a Daily Mail. 

Dana Abuqamar október 8-án ment ki Manchester utcáira tüntetni a palesztinok mellett, mikor az izraeli hadsereg még harcolt a kibucokban a terroristákkal. 

A demonstráció során a Sky News riporterének a lány elmondta:

 „túlcsordul az örömtől” és nagyon büszke arra, hogy a „palesztin ellenállás eljutott erre a pontra”.

A diáklány most azt állítja, hogy a brit kormány „megsértette az emberi jogait”, amiért visszavonta a tanulói vízumát, mivel úgy ítélték meg, hogy „veszélyt jelent a közbiztonságra”.

A Belügyminisztérium nem kommentálta az esetet. 

A tizenkilenc éves palesztin diák szerint „félreértelmezték a szavait”

és „kontextus nélkül” tálalták azokat. Azzal vádolta a brit kormányt, hogy a szólásszabadságot nem terjeszti ki a muszlimokra és a palesztinokra.

A lány az Al Jazeerának elmondta: „Ennek a népirtás idején az Egyesült Királyság belügyminisztériuma úgy döntött, hogy visszavonja a diákvízumomat, miután nyilvános nyilatkozatban támogattam a palesztinok nemzetközi jog szerinti jogát, hogy ellenálljanak az elnyomásnak.”

Abuqamar október 8-i nyilatkozata a támadás felett érzett öröméről általános felháborodást okozott, és még vezető politikusok is elítélték. Egy nappal később próbálta menteni a helyzetet, és azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a „civilek megölését nem szabad támogatni”, de konkrétan nem ítélte el az izraeliek lemészárlását. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Oszodibeszed
2024. május 18. 21:13
Az "ártatlan" palesztin civil. Akit bántanak a zsidók. Akit "kinépírtanak" a zsidók. Aki tüntet. . . . Aki hamaszos. Hamaszos az, aki Izrael elpusztításáról ábrándozik. (Az a genocídium az elgondolható vajon...?) Aki boldog, hogy a palesztinok megtámadtak és lemészároltak temérdek zsidót, beduint, távol-keletit; német, amerikai stb. állampolgárokat. . . . Olyan ez a fiatal lány, mint kb kétmillió másik "ártatlan" palesztin civil.
Geza2
2024. május 18. 14:42
Nem is értem, hogy miért akar egy ilyen országban élni a kedves, ahol semmibe veszik a szólásszabadságot és az emberi jogait. Miért nem megy haza? Ahonnan jött, ott valószínűleg demokratikus mintaállam működik emberi jogokkal, szólásszabadsággal, személyiségi jogok tiszteletben tartásával, a nők iskolázottságának támogatásával, feminista magazinokkal.
Salitis
2024. május 17. 22:46
Biztos van jogi kar Ruandában is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!