Marasztalja a román kormányfőt Iohannis

2016. október 20. 17:35

Szívesen látná az államfő Dacian Cioloșt a decemberi parlamenti választások után megalakuló új kormány élén, de csak ha a jelenlegi szakértői kormány vezetője a pártok támogatását is élvezné, számolt be az Agerpres román hírügynökség.

2016. október 20. 17:35

„Természetesen jó választásnak tartanám az ő személyét a miniszterelnöki tisztséget illetően. Ha egy éven át jónak tartottam, miért ne tartanám jónak ezután is? De a jelölése elsősorban a pártokon múlik. Amennyiben a választások után esedékes tárgyalásokon azt mondja nekem bármely párt vagy koalíció, hogy megvan a kormányalakításhoz szükséges többsége, és Dacian Cioloșt jelöli kormányfőnek, én ezt politikai jelölésnek tekintem, és akként fogom kezelni” – nyilatkozta Klaus Iohannis román államfő Brüsszelben.

Az államfő hozzátette, a politikai jelölés egyetlen feltétele, hogy egy párt vagy egy koalíció felvállalja, támogassa a jelöltet. Az, hogy utóbbi tagja-e valamelyik pártnak vagy sem, mellékes tényező, mondta Iohannis az Agerpres tudósítása szerint.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. október 20. 20:48
Nem is kell választásokat tartani. Kineveznek egy "szakértői" kormányt - slussz-pássz. (Egy év alatt a miniszerek felét menet közben lecserélik). Csak arra kell ügyelni, hogy brüsszeliták legyenek Soros áldásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!