Magyar honvédek is tesznek a foci EB-ért

2012. június 08. 12:53

A futball Európa-bajnokság biztosításában a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központja is szerepet vállal. Az intézmény feladata Lengyelország és Ukrajna valós idejű légi helyzetképeinek közvetítése lesz.

2012. június 08. 12:53

A Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központja is részt vesz a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság biztosításában: a központból közvetítik a bajnokságnak helyt adó országok, Lengyelország és Ukrajna valós idejű légi helyzetképeit – mondta Karajz Miklós alezredes az MTI-nek.

A központ megbízott parancsnoka pénteken elmondta: a NATO felkérése alapján a terrorista-elhárítási munkában vesznek részt a bajnokság ideje alatt. A központból, a veszprémi „Sziklából” továbbítják majd az Ukrajnából és Lengyelországból kapott légi helyzetképet a NATO illetékeseinek – tette hozzá.

 
Az alezredes szerint, ha a foci EB alatt bármilyen nem várt légi esemény történik, akkor a központnak is köszönhetően, minden illetékes naprakész információval fog rendelkezni, és ez alapján képes lesz reagálni a kialakult helyzetre. A 14., lengyel-ukrán közös szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénteken kezdődik és július elsejéig tart.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!