Októberben ítélet születhet a Malina-ügyben

2011. október 04. 13:40

Véglegesen lezárult Malina Hedvig, a 2006 augusztusában megvert szlovákiai magyar diáklány ügyének kivizsgálása, még október folyamán a bírósági ítélet születhet - közölte véleményét a főügyész.

2011. október 04. 13:40

Dobroslav Trnka szlovák főügyész-helyettes szerint véglegesen lezárult Malina Hedvig, a 2006 augusztusában Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklány ügyének kivizsgálása. Véleménye szerint már csak a bírósági szakértő kihallgatása van hátra Roman Kvasnicának, a lány ügyvédjének jelenlétében.

A főügyész-helyettes kedden az aktuálne.sk szlovák hírportálnak nyilatkozva azt állította: még október folyamán a bírósági ítéletnek is meg kellene születnie. „Ha az ügyvéd nem hozakodik elő olyan bizonyítékokkal, amelyek az ügyet újra elhúznák, az ügyészség kezdeményezésére már nem kerül sor újabb lépésekre” - tette hozzá Trnka.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2011. október 05. 09:36
„Tehát, békés, népszavazásos úton történő határmódosítást!” Igen, autonómiát a felvidékieknek! De abban ne reménykedjetek, okoskák, hogy önszántukból Magyarországhoz fognak csatlakozni. (Csak egyetlen példának okáért: faszább 1 euróért 1 eurót fizetni, mint 300+ forintot, nemde?)
Corporate Soldier
2011. október 04. 22:01
Bármilyen ítélet születik, és bármilyen elégtételt kap (ha kap) Malina Hedvig, a hosszú távú megoldás, ceterum censeo, a nemzeti önrendelkezési jog kiterjesztése a határon túli magyarságra. Tehát, békés, népszavazásos úton történő határmódosítást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!