„Vissza kell térnünk az eredeti női természetünkhöz” – stílustanácsadó a Mandinernek

2024. március 31. 17:58

Vissza lehet-e „öltözni” az önbizalmunkba? A ruhák képesek kívülről befelé „terápiázni”? Napjaink férfias világában milyen út vezet visza a természetes nőiességhez? Többek között erről kérdeztük Kovács Orsolya stílustanácsadót, a Yurkov cég alapítóját, női mentort.

2024. március 31. 17:58
Krupincza Mariann
Krupincza Mariann

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay. Belső kép: YURKOV Facebook-oldala

„Öltözz vissza az önbizalmadba!” – hirdeti a Yurkov stílustanácsadó cég, amelynek missziója a nők emlékeztetése a saját nőiességükre. A cég ráadásul pár éve a buddhista közgazdaságtan irányelveit alapul véve működik. Az alapító, Kovács Orsolya pedig egy újabb projektbe vágott bele, mellyel a hozzá forduló nőket pszichológus, és szakmájukban kiemelkedő szakemberek közreműködésével mentorálja, annak érdekében, hogy a gyengébbik nem tagjaként is helyt tudjanak állni ebben a férfias világban. Összeállításunk. 

***

„Nagyon férfias világból érkezem. Egy elég férfias világba csöppentem bele – informatika és dokumentumkezelés –, annak ellenére, hogy ruhaipari végzettségem van. Tizenöt évig ezen a területen dolgoztam, és a végére kiégtem. De azt is felismertem, hogy nem vagyok a helyemen: férfiként kell harcolnom, férfiakkal kell harcolnom, férfiakat kell legyőznöm, más nőket kell legyőznöm. 

Férfienergetikákkal dolgoztam, és ez kihatott a magánéletemre is. Mindez odavezetett, hogy egyszerre omlott össze a magánéletem, és a karrierem” 

– emlékezett vissza a stílustanácsadáshoz vezető útra Kovács Orsolya a Mandinernek.

A Yurkov stílustanácsadó cég vezetője ezután azzal folytatta, hogy így kanyarodott vissza az eredeti szakmájához, ami nagyban segítette abban, hogy a női  minőségei a helyére kerüljenek. „Hiszen egy magánéleti válság, az anyagi nehézségek és a párkapcsolat hiánya minden nőnek visszavetik az önbizalmát, a magába vetett hitét, a nőiességéhez való viszonyát. Személy szerint nekem sokat segített az, hogy újból elmélyülhettem az eredeti szakmámban, nőkkel dolgozhattam. Rengeteget tanultam magamról. Amit el lehet képzelni, keleti és nyugati terápiás módszer, azt végigcsináltam. Ez volt a belső utazás” – sorolta.

Majd hozzátette, hogy emellett volt egy külső nézőpont is, mivel látta, hogy nemcsak nála csúszik el a nőiesség ügye. „Szomorúságot láttam a nők szemében. Ezt éreztem én is: a női természetem távol állt attól, ahogy cselekednem kellett a való világban, ahol az elvárások sorának kell eleget tenni. Ez a meghasadtság, ami meglátásom szerint a nőknél látható. 

De ezért nem a nők a hibásak. 

Mindannyian ismerjük az elmúlt 150 év történelmét, ebbe kényszerültük bele a »túlélés« miatt, és mára már nagy rutinra tettünk szert ebben” – idézte fel.

A tanácsadó céget Kovács Orsolya a buddhista közgazdaságtan elvei alapján vezeti jó pár éve. Ennek lényege az etikus működés, a tiszta kommunikáció vagy a nem bántás elvének érvényesítése. „Ez saját magunkra is érvényes, ennek egyik része, hogy ne zsigereljük ki saját magunkat”.

A cég vezetője megjegyezte, hogy „a buddhista tanok szerint a mindennapi szenvedéseink azért vannak, mert túlságosan ragaszkodunk a vágyainkhoz, az elképzeléseinkhez, a rögeszméinkhez. Ez igaz a divatiparra is, amely elcsábítja a vásárlókat, és könnyen felhalmozásra is buzdíthat. Azonban ebből a spirálból ki lehet kerülni, ha kellően tudatosak vagyunk, és le tudjuk csillapítani a kizárólag vágyvezérelt életet. A buddhizmus, mint életszemlélet tehát egyfajta mértékletességre, önismeretre is int. Ennek ismeretében pedig el tudjuk kerülni  a túlfogyasztást, és egyben a túlköltekezést is” – fűzte hozzá.

Kovács „Yurkov” Orsolya stílustanácsadó, női mentor Fotó: YURKOV Facebook-oldala

„A ruhák kívülről befelé terápiáznak”

„Ugyanakkor nagyon nagy felelősségünk, hogy erre ráeszméljünk, és 

visszatérjünk a saját női természetünkhöz. 

A Yurkov a ruhákon keresztül ezt teszi, a nőiességére emlékezteti a nőket” – hangsúlyozta.

„Jómagam a saját bőrömön tanultam meg, hogy a ruhák azok messze túlmutatnak a mindennapi funkciójukon: képesek egy olyan varázslatra, hogy kívülről befelé 'terápiáznak', gyógyítanak, és emlékeztetnek a saját nőiségünkre, nőiességünkre. A nőiség alatt a belső, lelki dolgokra kell gondolni, míg a nőiesség a külsőségeket takarja. A tanácsadó cégünk ezt tűzte ki célul magának, visszaöltözteti az önbizalmába a nőket” – hangsúlyozta a tanácsadó.

„A női mentoring programot pedig maga az élet hozta. Folyamatosan tanulok, most fogok végezni a buddhista főiskolán tanítóként. Az ott megszerzett ismereteket évek óta csöpögtetem bele az online és offline eladásaimba. Ezekben így helyet kap a buddhista filozófia, a spiritualitás és a nőiességgel kapcsolatos kutatásom is” – sorolta.

A Yurkov stílustanácsadói időről időre kihívásokat hirdetnek meg követőik és az érdeklődők között, melyek során öt napon keresztül egy-egy ruhadarabra helyezik a hangsúlyt. 2023 óta már három ilyen challenge-t bonyolítottak le, melyek során nők ezrei bújtak sokszor évek után blézerbe, egyrészes ruhába vagy vették elő szekrényeik mélyéről a szoknyáikat. Ezeknek a játékos felhívásoknak az a célja, hogy minél több mindenki sajátíthasson el szó szerint testhez álló tippeket, tanácsokat a közzétett díjmentes videókból és közösségi médiás bejegyzésekből. „Rengeteg munka egy ilyen program felkészülni, összeállítani a szetteket, rögzíteni a videókat, de fontosnak tartjuk, azt a küldetést, hogy az ilyen online találkozók segítségével minél több nőhöz jussanak el hasznos információk a stílusos megjelenésről és a nőiességükről” – húzta alá a cég alapítója.

A stílustanácsadó felhívta arra a figyelmet, hogy „nagyon sok nő megéli azt, hogy elfojtják a hangját, meg akarják neki mondani, hogy hol a helye, rosszabb esetben abuzálják, molesztálják. Utóbbinak millió módja van.” Itt megjegyezte, hogy 

a fentebb említett bántalmazásokról a legtöbb nő nem mer beszélni, szégyenkezik, és sokszor azt hiszi, egyedül van a problémájával.

 Így nem kér segítséget a traumái feldolgozásához. 

„Pedig nekünk nőknek egy a történetünk. Ezért hívtam életre a »Nő a ruha alatt programot«, hogy tudjunk kapcsolódni, és át tudjam adni azt az ismeretet, amelyre az elmúlt 14 évben tettem szert a munkám során. Ebben társam egy pszichológus is, aki ugyancsak most fog végezni a buddhista főiskolán. Vele közösen állítottam össze egy egyéves programot, amelyben leckéről leckére haladva segítünk a csatlakozóknak abban, hogy rátaláljanak a saját nőiességükre. Ezen az úton pedig egy percre sem engedjük el a kezét” – magyarázta Kovács Orsolya.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
lendvaiildiko
2024. április 01. 10:21
Akkor most ez a hülye lúd NEMET váltott? Ajánlom mindenkinek https://yurkov.hu/yurkov-akademia-stilusklub/ oldalt. Akkor hinnék e nőnek, ha egy hónapig ellátná azokat a feladatokat egy szőlőhegyi portán, amit talán a nagyanyja simán megtett. A honlapra nevez 180 fokkal ugyanazt a feminista vonalat viszi heteroban, amit korábban transgener formában az e-media már elénk okádott.
bélsaczár
2024. április 01. 09:19 Szerkesztve
Valahogy mindig az derül ki,hogy a nők semmiért sem hibásak. Hát ki kényszeriti őket arra,hogy férfias szakmát válasszanak,vagy férfiasan viselkedjenek? Azt mondja meg akarják mondani,hol a helyük a nőknek. Éppenséggel ő is egy kicsit azt akarná. Én azt mondom: ki milyen virágot szakit,olyat szagol. Az meg külön csemege,hogy a ruhától várja a jellem megváltozását. Ez olyan,mintha ganédombra aranyfóliát teritenénk,és abban reménykednénk,hogy idővel aranybányává válik a ganédomb.
bagoly-29
2024. április 01. 07:44
Hogy lehet az, hogy a divatkreátorok többsége vagy feminista nő vagy buzi férfi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!