A román közönség elkezdte skandálni, hogy „Ria, Ria Hungária”

2023. november 08. 18:25

Ilyesmi eddig teljesen szürreálisnak tűnt, sci-fibe illő jelenetnek számított, erre tessék, mégis megtörténik.

2023. november 08. 18:25
Rostás Szabolcs
Krónika Online

„ (...) És miután feltártuk a megannyi negatív példát, hadd ne hagyjuk szó nélkül a pozitív üzenettel bíró történéseket sem, elvégre ezek szolgáltatják a mostani írás apropóját. Mi is nyomon követtük, miként nyert Románia válogatottja arany-, a magyar pedig bronzérmet az Egyesült Arab Emírségekben nemrég rendezett minifutball-világbajnokságon. Amelynek egyik elődöntőjében ráadásul a későbbi tornagyőztes románok 3-0-ra felülmúlták a magyarokat, tehát mindkét nemzet szurkolótábora számára fokozott érzelmi töltettel bírt a vébé. Ehhez képest nem »menetrend szerinti« gyalázkodásoktól volt hangos a lelátó, sőt a két válogatott játékosai sem ellenségként viseltettek a másikkal szemben. A román minifutball-válogatott magyar, székelykeresztúri származású másodedzőjének, Klein Lászlónak a Székelysport portálnak adott nyilatkozatából kiderül, a rivalizálás nem az állatot hozta ki a felekből, hanem megsüvegelendő gesztusokat. 

A két válogatott a torna idején ugyanabban a szállodában volt elszállásolva, a román győzelmet hozó finálét követően pedig a hotel személyzete és a magyarok sorfalat állva megtapsolták az aranyérmeseket, gratulálva nekik a világbajnoki címhez, majd pedig a két csapat együtt ünnepelt. És ez még nem minden. Amikor a dobogó harmadik fokán végzett magyar játékosok átvették a bronzérmet, a stadionban nagyobb létszámban jelen lévő 

román közönség elkezdte skandálni, hogy »Ria, Ria Hungária«. 

Bevallom, első olvasatra nem hittem a szememnek. Magyar futballisták állnak sorfalat, megtapsolják román ellenfelüket, román szurkolók pedig éltetik Magyarország válogatottját? Ilyesmi eddig teljesen szürreálisnak tűnt, sci-fibe illő jelenetnek számított, erre tessék, mégis megtörténik. A remek teljesítményen, a megszerzett érmeken túlmenően ezért a sportszerűségért is elismerés illeti a két csapatot, valamint a szurkolókat! Valahogy így kell hozzáállni sporthoz, szurkoláshoz, ellenfélhez. Persze ne legyünk naivak, nem ringathatjuk magunkat abban az illúzióban, hogy ezek után elcsitulnak a magyarellenes rigmusok a lelátókon, és többé nem leszünk tanúi újabb idegengyűlölő megnyilvánulásoknak. A minifocivébén tanúsított magatartás azonban megmutatta, hogy így is lehet, és mégis csak így természetes. Hogy a gyűlölet tényleg nem pálya.”

Nyitókép: Képmetszet / Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solyomtomi-2
2023. november 10. 07:38
"Persze ne legyünk naivak, nem ringathatjuk magunkat abban az illúzióban, hogy ezek után elcsitulnak a magyarellenes rigmusok a lelátókon, és többé nem leszünk tanúi újabb idegengyűlölő megnyilvánulásoknak." És ha majd egyszer beszélünk valakivel, aki ismer valakit, aki járt már magyar válogatott meccsen, akkor azt is megtanuljuk, hogy ellenféltől függetlenül mindig Románián akaródzik a magyar szurkolóknak végigmenni, persze tankkal...
Reszelő Aladár
2023. november 09. 12:57
Egyszerű a megoldás: átálltak. A román egy remek barométer mert előre jelzi, hogy mi fog történni majd a világban és ők igyekeznek a saját érdeküknek megfelelően a leghamarabb igazodni. Most úgy tűnik egy olyan időszak jöhet, amikor jóba kell lenni velünk.
Ergit
2023. november 09. 09:59
Na, erről kérek videót!!!!! Megosztanám mindenhol!
Érdizoli
2023. november 09. 08:47
A minap azon gondolkodtam, hogy a francia vállogatottnak kivel is kellene játszania ahhoz, hogy nekik drukkoljak. Aztán arra jutottam, hogy max. a román vállogatottal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!