Ismét nő a migrációs nyomás a déli határon

2023. július 10. 12:59

Egyre agresszívebben támadnak a migránsok a határvadászokra.

2023. július 10. 12:59
null

Egyre több híradás szól arról, hogy az utóbbi időben ismét nagyobb teher hárul a határon szolgálókra, ezzel kapcsolatban készített interjút több határvadásszal az Index. A portálnak Hegedűs Ádám rendőr százados azt mondta, a 2015-ös menekültválság óta eltelt időben a biztonsági határzár jól funkcionált, ezért voltak könnyebb időszakok is, de

mára ismét mindennapossá váltak a rizikósabb események, átjutási kísérletek.

A határvadászok parancsoka hozzátette, Országos szinten itt a legnagyobb a nyomás, akik nem a környéken élnek, azok számára akár érthetetlen is lehet, amiről most beszélgetünk, de elhihetik, tényleg napi szintű küzdelemről van szó. Az esetek döntő többségében az illegális bevándorlók éjszaka próbálkoznak, és tudnak átjutni.

Ezt is ajánljuk a témában

A határt védők szerint az embercsempészek segítsége nélkül a bevándorlók nem tudnának átjutni a biztonsági határzáron. A bevándorlók legelterjedtebb módszere a létrázás, miközben

az embercsempészek agresszív fellépéssel, dobálással próbálják elvonni a határvadászok, a rendőrök figyelmét.

Az sem ritka, hogy az embercsempészek csúzlival csapágygolyókat lőnek az éppen szolgálatot teljesítőkre – tették hozzá. Egy másik határvadász azt is elmondta, több fegyveres összecsapás is volt Horgoson az embercsempészek között. A szerb hatóságok legutóbb 25 fegyvert, köztük gépfegyvereket és puskákat foglaltak le.

***

Nyitókép: Sóki Tamás / MTI

 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. július 10. 17:37
Dehogy nő!!! Kamu az egész. A butapesti büdösproli jobban tudja.
KBA98
2023. július 10. 16:54
Én már elég öreg vagyok, tudom, hogy anno hogy működött a határ. Azt kéne visszahozni!
drgretagrunberg
2023. július 10. 15:02
Willkommen!
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 10. 14:26
Én megkérdezném a nagy haver Vucsicsot, h miért ránk engedi a Szemetet ... talán azért, h legyen mivel ijesztgetni az ostoba kőbaltás fideSStálibokat? ... talán azért is mert a migrácsutaztatás nagy pénzt hoz a Cigányhordának? :)))))))))))))) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- " A magyar gazdaság 2006 és 2015 között mindössze 4,6 százalékos gazdasági növekedést produkált, ám ha nem lettek volna uniós források, 1,8 százalékkal csökkent volna a GDP ebben az időszakban. A jelentést a Miniszterelnökség publikálta, igaz csak azt követően, hogy az uniós forrásokról tartott vitanap véget ért a parlamentben. A lakossági fogyasztás a vizsgált időszakban 5,3 százalékkal csökkent, uniós források nélkül 11 százalékkal esett volna vissza. A legkomolyabb függés a beruházásoknál tapasztalható: a befektetések az uniós pénzdömping ellenére is csak 2,8 százalékkal nőttek, enélkül viszont 31,3 százalék lenne a visszaesés."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!