Mol–INA-ügy: a horvát alkotmánybíróság elutasította Sanader fellebbezését

2022. július 22. 10:27

A kétéves börtönbüntetésre ítélt Hernádi ügyéről a bíróság egyelőre nem tárgyalt – írja az Index.hr.

2022. július 22. 10:27
null

Az Index.hr közölte, hogy az alkotmánybíróság elutasította Ivo Sanader egykori horvát kormányfő fellebbezését, amivel a MOL-INA-ügyben ellene kimondott hatéves börtönbüntetésről szóló ítélet visszavonását szerette volna elérni. Sanadert a Hernádi Zsolttól kapott kenőpénz elfogadása miatt ítélték el.

Miroslav Separovic, az alkotmánybíróság elnöke megerősítette a hírt és hozzátette, hogy a távollétében kétéves börtönbüntetésre ítélt Hernádi ügyéről a bíróság egyelőre nem tárgyalt. A horvát hírportál beszámolt az ügy előzményeiről.

(Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Rákóczi Szabadegyetem - Szabadság, Közösség, Cselekvés címmel, a Rákóczi Szövetség szervezésében első alkalommal megtartott háromnapos közéleti tábor megnyitóján Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban 2022. június 23-án.MTI/Vajda János)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2022. július 29. 23:49
Az Ina a miénk....fogadják el végre ezt a horvátok. Nem kapják vissza,soha.
Davidov
2022. július 29. 20:52
Zsoca menj Horvátországba...akkor marad az ársapka
zsolti123
2022. július 22. 11:16
"Sanadert a Hernádi Zsolttól kapott kenőpénz elfogadása miatt ítélték el." - állítólagos kenőpénz
Mich
2022. július 22. 10:57
A horvátok most már inkább az amerikaiaknak akarják eladni az INÁ-t...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!