Terrortérkép: a béke szigete lettünk

2017. május 31. 22:59

A brit külügyminisztérium terrorfenyegetettségről szóló világtérképén a béke szigetének számít hazánk és több más kelet-közép-európai ország, miközben a világ jelentős része lángba borult.

2017. május 31. 22:59

A hirado.hu brit lapok nyomán közölte: a turistaszezon kapcsán a brit külügyminisztérium sorra vette az országokat terrorveszély szempontjából, amit a The Telegraph térképre is vetített. Eszerint a világ 45 országában nagyon valószínű a terrortámadás eshetősége.

A veszélyeztetett térségek között szerepel a világ nagy része, különösen a Közel-Kelet és Észak-Afrika térsége, de veszélyeztetett a nyugati világ jelentős része is, az Egyesült Államoktól Németországig, Nagy-Britanniától Spanyolországig.

A kelet-közép-európai országok sávja viszont a béke szigetének számítanak a brit Külügy szerint. Magyarországon, Szlovéniában, Csehországban, Lengyelországban, valamint a három balti államban alacsonynak ítélik a terrorfenyegetettséget.

Érdekes mellékszál, hogy mivel a térkép kifejezetten a terrorveszélyről szól, alacsony veszélyeztetettségűnek mutatja az egyébként bűnözéstől sújtott közép-amerikai térséget, vagy épp Fekete-Afrika déli részét.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. június 02. 06:37
Moldovával egy szinten vagyunk! Micsoda öröm!
gapinthebreath
2017. június 01. 21:32
Azzal a térképpel, ahol a terrorfenyegetettséget ugyanazzal a színnel jelölik Irakban, Szíriában, Törökországban, Németországban és Spanyolországban, valami baj van.
luisbathhelena
2017. június 01. 14:14
Szlovákia mennyivel jelentősebb? Azt se tudják Londonisztánban hogy létezik. Sajtóhírek szerint a ny-európai szlovén és szlovák követségi alkalmazottak minden héten találkoznak hogy kicseréljék a kölcsönösen rossz címzésű leveleket :-DD
luisbathhelena
2017. június 01. 14:11
Mi indokolja hogy Szlovákia nem zöld? Mi történt ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!