Varsó tűz alatt

2016-01-12 08:46:35

Máté T. Gyula
Magyar Hírlap
A politikai korrektséget már az óvodában tanuló német politikus képes Lengyelország megrendszabályozásáról, felügyelet alá helyezéséről beszélni?

„Günther Oettinger, az Európai Unió német biztosa Varsó felügyelet alá helyezését kezdeményezte. Egy másik német, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig pártdiktatúra kiépítésével vádolta meg az új lengyel kormányzatot. Lengyelországgal szembeni határozott fellépést követelt a berlini vezetés egy része is. 

Most ez komoly?

Szíriában rémálom, Irán és Szaúd-Arábia mindjárt háborúba kezd, a migránsok széttépik Európát, a britek holnap kilépnek, Skóciától Katalóniáig mindenki függetlenedne, és a gazdasági válságnak messze nincs vége – erre a lengyel belügyekbe való beleavatkozás a fő napirend Brüsszelben? 

Berlinben meg nem azzal kellene inkább foglalkozni, hogy a lányaik, asszonyaik nem mernek elindulni hazulról rendőri kíséret nélkül? Persze azzal sem nagyon, mert mi van, ha a derék policáj parancsa értelmében még a Frauleint bírságolja meg, mert kihívó létezésével provokálja Merkel kancellár kedves migráns vendégeit. A politikai korrektséget már az óvodában tanuló német politikus pedig képes Lengyelország megrendszabályozásáról, felügyelet alá helyezéséről beszélni? Egy protektorátus már volt a múlt század negyvenes éveiben Lengyelországban, vezetőit később Nürnbergben akasztófára küldték. A jelek szerint a történelmi korrektség nem píszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.