Létszámbővítést hajt végre Budapesten a világ egyik legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatója

2019. október 17. 21:54

Az idei évtől kezdődően több globális funkciót is Budapestről lát el, ezért 10 százalékos bővülést tervez és várhatóan a jövő év elejére átlépi a félezres munkavállalói létszámot Magyarországon a LogMeIn. Magyarországon nagy hozzáadott értékű fejlesztést végeznek.

2019. október 17. 21:54
null

A LogMeIn Magyarországról indult útjára, magyar alapítású, ma már amerikai székhelyű cég. Fő szoftverterméke segítségével a böngészőből lehet távoli számítógépekre belépni.

Mára négy kontinensen, két tucat irodával működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon. A vállalat éves árbevétele tavaly átlépte az 1,2 milliárd dollárt és a további fejlődés érdekében 2020 elejéig 10 százalékos bővülést tervez a budapesti és szegedi irodákban. Az új munkavállalók kényelmes befogadását nem az Andrássy úti központ, hanem a cég jelenleg átalakítás alatt álló, új irodája fogja biztosítani. A 2500 négyzetméteres irodaegységet az Astorián található East West Business Centerben alakítják ki, és 150 fő befogadására lesz alkalmas.

Közölték: Magyarország a cég alapítása óta fontos szerepet tölt be a termékfejlesztésben, az idei év elejéig a hazai irodák 90 százalékban IT szakembereket foglalkoztattak, akik a cég zászlóshajójának számító szoftvereken dolgoztak. A legfontosabb itthon fejlesztett szoftveres megoldások a komplett online identitást és jelszavakat kezelő LastPass, a távoli elérést és távoli támogatást lehetővé tévő LogMeIn Pro és Central, valamit az ügyfélszolgálati munkát gépi tanulással segítő Bold360. A frissen meghirdetett pozíciók jelentős részben ezeknek a termékeknek a fejlődését hivatottak támogatni.

A legfrissebb eredmények alapján a második negyedévben 331 millió dollár volt a cég árbevétele, az év egészében 1258 és 1263 millió dollár között alakulhat a terveik szerint. A legutóbbi éves jelentés szerint a cég 2018-as éves árbevétele 1208 millió dollár volt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2020. február 17. 05:31
A Prezi egy kalap szar. Elvileg öt éve gyorsulták le a MS PowerPointot. Oh wait... :DDD
Pandaka pygmaea
2019. október 24. 10:07
Ez is Kariferi érdeme, ne feledjük. Egy napja se főpolgármester, és tessék. :D
Besenyő István
2019. október 20. 23:46
"Nahát, a sok degenerált ezt a cikket miért nem fikázza úgy mint a Prezis cikket?" A Prezi egy a rengeteg félresikerült start-up-ból. A felhasználok nemigen használjak. Még nyomjak a PR-t de aki kicsit is ért a témához tudja, hogy lőttek neki.
IV. Fawkes
2019. október 20. 23:46
:-DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik