A szocdemek állnak nyerésre Romániában, negyedük visszasírja Victor Pontát

2016. október 5. 10:50
Nyolc százalékot verne a PNL-re a román szociáldemokrata párt, ha most vasárnap tartanák a választásokat. Az RMDSZ 5 százalékon áll. A legtöbben Victor Pontát látnák legszívesebben a kormányfői székben.

Mint arról a román állami hírügynökség magyar nyelvű oldala beszámolt: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára készített legfrissebb romániai közvélemény-kutatás szerint a szocdemek (PSD) állnak nyerésre, konkrétan a szavazatok 38 százalékát szereznék meg, a PNL 30 százalékkal a második helyen áll, a harmadik a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 9 százalékkal, majd a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) következik 5,5 százalékkal. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a szavazatok 5 százalékát, a Népi Mozgalom Párt pedig 4 százalékát kapná, ha vasárnap tartanák a választásokat.

A PNL által megrendelt kutatás során kíváncsiak voltak arra is, kit látnának szívesen a románok a kormányfői székben. A megkérdezettek 33 százaléka nem kívánt vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre. A legtöbben, vagyis a válaszadók 23 százaléka a szocdem Victor Pontát, 22 százalékuk Dacian Cioloș jelenlegi miniszterelnököt, 6 százalékuk pedig Călin Popescu-Tăriceanut, a PNL vezetőjét nevezte meg. A megkérdezettek körülbelül fele szerint a szakértői kormány jó megoldásnak bizonyult, másik fele ennek ellenkezőjét állítja.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés