Demokrácia ez, Amerikából nézve?

2016. szeptember 14. 16:34

Antal Árpád
Facebook

Úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni?

„Az értékek melyeket az Egyesült Államok képvisel, a jólét, a demokrácia az mindig Nyugat irányából jött és jön, ezért mi Nyugat felé nézünk. Viszont feltettük ma az amerikai nagykövetnek azt a kérdést, hogy lehet-e vallásszabadság olyan körülmények között, hogy közben elveszik az egyházi javakat, úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni?

Egyenlőség-e az, hogy minket naponta zaklatnak azért, mert szeretnénk használni az zászlónkat, de más megyékben szabad ugyanezt, rendben van-e az, hogy mi a bíróságot járjuk, mert különböző rendszerek mögül egy ember folyamatosan feljelent minket és éppen a tegnap kaptam a feljelentést, hogy a Székely Mikó Kollégium száz éve ott lévő feliratot is levegyük? Elmondtam a nagykövet úrnak, hogy a független román bíróság arra fog engem kötelezni, hogy egy műemlék épületről levegyem a magyar feliratot, és ha nem veszem le, akkor naponta 150 euróval fognak büntetni.

Demokrácia ez, Amerikából nézve?

Ismertettük a nagykövettel, hogy egy olyan regionalizációs terv van előkészítve, mely arról szól, hogy az önkormányzatokat is kivegyék a magyar közösség kezéből és a székelyföldi magyar közösséget egy olyan régióba akarják beolvasztani, ahol a magyarság nem lesz már többségben. Mi ezzel kapcsolatban elmondtuk, bizonyos kérdésekben nincsen kompromisszum, ahogy megakadályoztuk Ceausescu idejében azt, hogy beolvasszák Kovászna megyét, ahogy szembeszálltunk Basescu vagy Dragnea regionalizációs tervével, szembe fogunk szállni bárkivel, mert vannak olyan ügyek melyekben nem tudunk és nem fogunk kompromisszumokat kötni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kozep-europa.mandiner.hu/trackback/24665