HC Strache: Olyan, mintha egy banánköztársaságban élnénk

2016. szeptember 13. 12:54
Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha Magyarországon alakult volna ki ilyen helyzet, mondta az osztrák elnökválasztás elhalasztását követően az FPÖ elnöke.

„Botrány! Ez a kormány vagy nem képes, vagy nem tud, vagy nem is akar időben megrendezni egy választást” – fakadt ki pártja videócsatornájának Heinz-Christian Strache. Az osztrák jobboldali populista FPÖ első embere azután, hogy hétfőn hivatalosan is bejelentette az osztrák belügyminiszter, hogy a levélszavazás körüli problémák miatt elcsúsztatják az eredetileg október 2-ára tervezett osztrák elnökválasztás harmadik fordulóját.

Strache szerint figyelemreméltó, hogy már megint a levélszavazatok körül robbant ki botrány, pártja ezért egyszer és mindenkorra le akar számolni ezzel a lehetőséggel, és az így történő szavazást csak a külföldön tartózkodó vagy élő osztrákok számára tenné lehetővé. Az FPÖ elnöke reagált az egyik elnökjelölt, Alexander Van der Bellen kijelentésére is, miszerint van annak egy bizonyos sármja, hogy csúszik a választás időpontja: „Emlékszünk még egy nyári interjújára, melyben arról beszélt, hogy van egy gond október 2-vel: akkor még nem tért vissza minden egyetemista.”

HC Strache szerint kicsit arra emlékeztet a kialakult helyzet, mintha Ausztria időközben banánköztársasággá alakult volna át: „Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha mindez Ukrajnában vagy Magyarországon történt volna!”

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős."

(Orbán Mengyi Rolandról a Fidesz múlt heti balatonfüredi frakcióülésén.)

Wazze, és a többi megússza???
Péztáros Lőrinc megússza?
P. Sándor megússza?

Ausztriában történtek és a hozzá kapcsolódó kommunikáció jól jellemzi a brüsszeli gittegyletet, az ezt vezető bukott politikusokat, akik politikai mutyikkal kerültek vezetői beosztásba. Közöttük olyanok is vannak, akiknek semmilyen gyakorlatuk sincs és még a szakmai végzettségük is hiányzik.

Azért megfigyelőket tényleg küldhetnénk a választások tisztaságának az ellenőrzésére.

Amikor legutóbb láttam időjárás-jelentést, a Kárpát-medencét mutatták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés