A fogadási maffia áll a szerencsétlenkedés mögött?

2016. szeptember 12. 10:30

Heinz-Christian Strache
Facebook
Ha hihetünk a pletykáknak, a brit fogadóirodáknál 1:100 arányban lehet arra fogadni, hogy már 2019 előtt megrendezik az osztrák elnökválasztást. A fogadási maffia áll-e a választás körüli abszurditások mögött?

„A levélszavazatok körül kirobbant botránynak, valamint a kormány szerencsétlenkedésének - holott csak egy tiszta választást kellene megrendeznie - egyszerűen nincs vége! Ha hihetünk a pletykáknak, a brit fogadóirodáknál 1:100 arányban lehet arra fogadni, hogy már 2019 előtt megrendezik az osztrák elnökválasztást. Lassan tényleg feltehetjük magunknak a kérdést, hogy tényleg a fogadási maffia áll-e a választás körüli abszurditások mögött.

(...)

Ahogyan a következő kérdéseket is fel kell tenni.

1. Miért nem képes a választási bizottság arra, hogy az október 2-i elnökválasztásig korrigálja a felmerült hibákat? Bécsben, a lipótvárosi önkormányzati választás megismétlésekor egy hét alatt összejött ez nekik.

2. Mit tud Bécs, amit az állam nem?

3. Vagy az állam egyszerűen csak nem akar cselekedni?

4. Vagy mégis a fogadási maffia keze van a dologban? Vagy tele van a választási bizottság fanatikus Asterix-rajongókkal?

5. Vagy valójában a választási bizottság totális inkompetenciájának vagyunk tanúi?

Mi, szabadságpártiak a választás időpontjának halasztása ellen vagyunk, és szót emelünk azért, hogy a hibákat gyorsan, körültekintően korrigálják a választás október 2-i időpontjáig. Az SPÖ, az ÖVP (és állítólag a Zöldek és a Neos is) valószínűleg már megállapodtak a halasztásban. Lám, mégsem lehet mindent a fogadási maffia számlájára írni :-)

Mindenesetre sürgős reformra szorul a hibákra, visszaélésekre és manipulációkra lehetőséget adó levélszavazás intézménye. Javaslatom a következő: a jövőben csak a külföldön élő vagy tartózkodó osztrákok adhassák le voksukat levélben. A betegek és gondozásra szorulók ismét mozgóurna segítségével szavazzanak. Minden más osztrák pedig a választási cetli leadásával szavazzon. Opció lehet egy előzetes választási nap bevezetése is.

Bárhogy is nézzük, Ausztria egy kínos komédiával gazdagodott. A választási bizottság felelőseinek le kell vonnia a konzekvenciákat. Azonban arra, hogy ez meg is történik, a brit fogadóirodák még csak nem is kínálnak fogadást, hiszen Ausztriában ez még akkor sem fordulna elő, ha valaki totálisan csődöt mondana.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Ausztriában ne legyen olyan profi, biztonságos nyomda, ami képes legyen néhány millió szavazólap előállítására, röhej, de nem ez a valódi ok, az biztos. Végső esetben megbízhatnák a német vagy valamelyik másik bankjegynyomdát, azok elég biztonságosak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában