A fogadási maffia áll a szerencsétlenkedés mögött?

2016. szeptember 12. 10:30

Heinz-Christian Strache
Facebook
Ha hihetünk a pletykáknak, a brit fogadóirodáknál 1:100 arányban lehet arra fogadni, hogy már 2019 előtt megrendezik az osztrák elnökválasztást. A fogadási maffia áll-e a választás körüli abszurditások mögött?

„A levélszavazatok körül kirobbant botránynak, valamint a kormány szerencsétlenkedésének - holott csak egy tiszta választást kellene megrendeznie - egyszerűen nincs vége! Ha hihetünk a pletykáknak, a brit fogadóirodáknál 1:100 arányban lehet arra fogadni, hogy már 2019 előtt megrendezik az osztrák elnökválasztást. Lassan tényleg feltehetjük magunknak a kérdést, hogy tényleg a fogadási maffia áll-e a választás körüli abszurditások mögött.

(...)

Ahogyan a következő kérdéseket is fel kell tenni.

1. Miért nem képes a választási bizottság arra, hogy az október 2-i elnökválasztásig korrigálja a felmerült hibákat? Bécsben, a lipótvárosi önkormányzati választás megismétlésekor egy hét alatt összejött ez nekik.

2. Mit tud Bécs, amit az állam nem?

3. Vagy az állam egyszerűen csak nem akar cselekedni?

4. Vagy mégis a fogadási maffia keze van a dologban? Vagy tele van a választási bizottság fanatikus Asterix-rajongókkal?

5. Vagy valójában a választási bizottság totális inkompetenciájának vagyunk tanúi?

Mi, szabadságpártiak a választás időpontjának halasztása ellen vagyunk, és szót emelünk azért, hogy a hibákat gyorsan, körültekintően korrigálják a választás október 2-i időpontjáig. Az SPÖ, az ÖVP (és állítólag a Zöldek és a Neos is) valószínűleg már megállapodtak a halasztásban. Lám, mégsem lehet mindent a fogadási maffia számlájára írni :-)

Mindenesetre sürgős reformra szorul a hibákra, visszaélésekre és manipulációkra lehetőséget adó levélszavazás intézménye. Javaslatom a következő: a jövőben csak a külföldön élő vagy tartózkodó osztrákok adhassák le voksukat levélben. A betegek és gondozásra szorulók ismét mozgóurna segítségével szavazzanak. Minden más osztrák pedig a választási cetli leadásával szavazzon. Opció lehet egy előzetes választási nap bevezetése is.

Bárhogy is nézzük, Ausztria egy kínos komédiával gazdagodott. A választási bizottság felelőseinek le kell vonnia a konzekvenciákat. Azonban arra, hogy ez meg is történik, a brit fogadóirodák még csak nem is kínálnak fogadást, hiszen Ausztriában ez még akkor sem fordulna elő, ha valaki totálisan csődöt mondana.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Ausztriában ne legyen olyan profi, biztonságos nyomda, ami képes legyen néhány millió szavazólap előállítására, röhej, de nem ez a valódi ok, az biztos. Végső esetben megbízhatnák a német vagy valamelyik másik bankjegynyomdát, azok elég biztonságosak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés