A kibicnek semmi sem drága

2016. augusztus 25. 15:35

Rostás Szabolcs
Krónika

Victor Ponta ideiglenesnek gondolja tavalyi kényszerű háttérbe vonulását, és csupán a megfelelő alkalomra vár, hogy visszatérhessen a bukaresti politika első vonalába.

„Nem lehet nem észrevenni, hogy Ponta és a többi PSD-s ugyanúgy megpróbálja bevonni a belpolitikai csatározásokba a román diaszpórát, mint a magyarországi ellenzék, amely a választójoggal rendelkező külhoni magyar állampolgárokra mutogatva követeli a levélszavazás biztosítását a külföldre telepedett anyaországiak számára. (Miközben nem vitás, hogy a levélszavazás utóbbiakat is megilletné.) Mindez annak az előjele, hogy az év végi parlamenti megmérettetés kampánya ugyanolyan mocskosnak ígérkezik, mint a két évvel ezelőtti államfőválasztást megelőző korteshadjárat.

Az erkölcsi szempontból az elmúlt 26 év egyik legkártékonyabb román politikusának számító volt miniszterelnök azzal a hagymázas forgatókönyvvel magyarázza tavalyi lemondása okait, miszerint a tüntetők kormányzati épületek felgyújtására, polgárháború kirobbantására készültek. Már csak az marad, hogy bízzunk a választók józan ítélőképességében, és reménykedjünk, hogy Ponta nem fog visszatérni a politikai porondra, hazugságon nyugvó elméleteivel pedig csak kibicként traktálhatja a közönséget.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kozep-europa.mandiner.hu/trackback/24235