Hadd repülhessenek a menekültek, kérik civilek az EU-tól

2016. augusztus 24. 10:31
Összeurópai civil kezdeményezés indult, hogy a menekültek és menedékkérők számára könnyebb legyen Európába repülni, csökkentve ezáltal azok számát, akik az embercsempészek által szervezett drága és életveszélyes, tengeren keresztüli átkelést választják.

A „Let’s fly to Europe” kezdeményezés célja, hogy az EU Tanácsa megváltoztassa vagy megszüntesse azt az irányelvét, amely kimondja, hogy bár a menedékkérőknek nincs megtiltva hogy repülőjegyet vásároljanak, a légitársaság lesz érte a felelős, ha az illető a célországban nem kap menedékjogot. Ilyenkor a menedékkérőt Európába repítő légitársaságnak kell fizetnie az illető szállását, ellátását, hazaútját és némi bírságot is.

Markus Jaggo, a kezdeményezés egyik szóvivője a Deutschlandfunknak azt mondta, ez az összeg menekültenként akár 50 ezer euró is lehet: „Ezen összeg miatt tagadják meg a légitársaságok a menekültek utaztatását. A menekülteknek meg kellene legyen a lehetősége arra, hogy mint bárki más, vehessenek egy repülőjegyet, felszálljanak egy gépre és a célországban lefolytassák a menekültügyi eljárást.”

A civilek most azért küzdenek, hogy összegyűjtsenek egymillió aláírást ügyük mellett, ha ez ugyanis sikerül, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elé kerül a téma.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem szállhatok fel az eu területén egy gépre sem papírok nélkül. Ha akarnak, az ellenőrzés során még a gatyámba is belenézhetnek.
Ezek a civilek erről nem beszélnek.

A tízezrével érkező egyedülálló ifjak pedig otthagyták ebben a gyilkos káoszban az anyjukat, apjukat, testvéreiket.
Bravo.

Szerintem meg jó ötlet. Csak ne ide vegyenek jegyet.

Amelyik ország ebbe beleegyezik, oda tőlem utazhatnak. Csak hát melyik repülőtéren lehet papírok nélkül felszállni bármelyik járatra? Hogy néz ez ki a gyakorlatban, mert hülye civilként bármit lehet javasolni.

Kérdezd meg a légitársaságokat, hány különjáratot tudnak beállítani, ha egyszer csak ezrek jelennek meg a repülőtéren, nem hajlandóak azonosítani magukat, nem hajlandóak együtt működni a hatóságokkal, csak azt fogják hajtogatni, hogy nekik jogaik vannak, és már tódulnak is a beszálló kapuk felé. Kérdezd meg a biztonsági szolgálatokat, mit szólnának egy ilyen helyzethez?

Ahogyan ezt tavaly megtapasztaltuk a Keletinél.

Hát ez az. Minek jönne ide, amikor itt tombol a rasszizmus, megfűszerezve egy kis antiszemitizmussal.

Ahogy hallgatom a német rádióadókat , ez a kezdeményezés hamvába holt . Valahogy úgy , mint az a kezdeményezés , hogy írják alá , Magyarországon nincs demokrácia . A célzott egymillió aláírás töredéke gyűlt össze , nem is merik a szervezők nyilvánosságra hozni , annyira kínosan kevés...

Inkabb kiterjeszteni kene ezt a repulotarsasagokon tul a vasutra, nemzetkozi busztarsasagra, na es persze a taxisokra/csempeszekre.

Vannak olyanok is pl Ukrajnabol, azokat vizsgalat nelkul utasitja el a stazimutti. Hogy miert? Mert kereszteny kulturkorbol jovo feheremberek. Az meg nem kell Soroseknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés