Sunyin cseleznek

2016. május 30. 18:12

Rostás Szabolcs
Krónika
Az RMDSZ alternatíva nélkül képzeli el a politikai versengést: ne kelljen szembeszállnia versenytársakkal, a szavazócédulán pedig kizárólag az ő jelöltjeinek a neve szerepeljen.

„A választási kampány véghajrájában az RMDSZ első számú prioritása „sportot űzni" az ilyesfajta machiavellizmusból. A szövetség számos politikusa – az alakulathoz közel álló egyik hírportál hathatós támogatásával – azt sulykolja, hogy az EMNP lesz okolható az erdélyi magyar polgármesterek számának esetleges csökkenéséért, mert úgymond a néppárt a szavazatokat megosztva önálló jelöltet indít, sőt sok esetben román jelöltet támogat a magyar jelölt ellenében a helyhatósági megmérettetésen. Vagyis az RMDSZ alternatíva nélkül képzeli el a politikai versengést: ne kelljen szembeszállnia versenytársakkal, a szavazócédulán pedig kizárólag az ő jelöltjeinek a neve szerepeljen.

Ez a hatalmi alapállás teljesen érthető lenne, ha a nyolcvanas években járnánk, vagy ha napjaink Romániájában még mindig az egypártrendszer, nem hivatalos államformaként pedig a kommunista diktatúra uralkodna. Csakhogy a mai többpártrendszer, a politikai pluralizmus közepette a kizárólagosságra való törekvés enyhén szólva is nevetséges és kontraproduktív. Sportnyelven szólva: felrúgja a fair play szabályait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés