Öreg bor, új slagban

2016. május 30. 22:47

Heinz-Christian Strache
Facebook
Kern azonnal munkavállalási engedélyt adna a menedékkérőknek, hiába most a legmagasabb a munkanélküliség a második köztársaság történetében. Új ember, de a program a régi.

„Tegnap közzétett közvélemény-kutatások szerint (Unique Research és Gallup) az osztrákok 34 százaléka a szabadságpártiakra szavazna. Mindig is szkeptikus voltam a felmérésekkel szemben, az irány mindenesetre stimmel. Az SPÖ (ugyanezen felmérések szerint) a Kern körüli médiahype-ot követően is csak kerek egész 1 százalékpontot tudott javítani, 23-ról 24-re. Ez azt mutatja, hogy a választóknak elég reális képe van a piros-fekete koalíció pozitív irányba történő változtatási potenciáljáról.

Az új kancellárt, Kernt nem demokratikus választás emelte ebbe a pozícióba, így hiányzik mögüle a demokratikus választói legitimáció. Ráadásul ellenzi a közvetlen demokráciát és a kötelező érvényű népszavazásokat is. Bár a fejeket lecserélték az SPÖ-nél, a meghaladott és a polgároktól idegen politika ugyanaz maradt: a régi struktúrákat bebetonozták, hála az SPÖ balszárnyának eredményes lobbimunkájának. Ezért adna Kern azonnal munkavállalási engedélyt a menedékkérőknek, hiába most a legmagasabb a munkanélküliség a második köztársaság történetében. Új ember, de régi programmal. Öreg bor, új slagban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Máté 9:17 Új bort sem töltenek ó tömlőkbe

Vagyis itt óbor új tömlőben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés