Србија

Orbán: Magyarország támogatja Szerbia uniós tagságát

2016. április 13. 19:36
Elég ránézni a térképre, és jól látszik, hogy Szerbiának az Európai Unión belül kellene lennie, érvelt Orbán Viktor a szerbek jelenleg a horvátok által akadályozott uniós tagsága mellett Újvidéken. A szerb miniszterelnök elmondta, országa nem könyörgött, és nem is fog könyörögni senkinek.

Magyarország támogatja Szerbia európai uniós tagságát, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Újvidéken. A kormányfő azt követően beszélt erről, hogy Újvidéken Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök társaságában megtekintette az Európa Kollégiumot.

A sajtótájékoztatón egy újságíró Orbán véleményét kérdezte arról, hogy Horvátország akadályozza Szerbia egyik európai uniós csatlakozási fejezetének megnyitását.

„Európának szüksége van Szerbiára. Elég ránézni a térképre, és jól látszik, hogy Szerbiának az Európai Unión belül kellene lennie. Magyarország abban érdekelt és azért dolgozik, hogy Szerbia minél hamarabb tagja lehessen az uniónak” – jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: Magyarország nem ért egyet azzal, hogy bármilyen politikai kérdést összekapcsoljanak az uniós tagság ügyével.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő megköszönte Orbán Viktor támogatását. Hozzátette: Szerbia nem könyörgött, és nem is fog könyörögni senkinek, a legfontosabb, hogy az ország fejlődjön, és európai életszínvonalat érjen el a következő években.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég ránézni a térképre, főleg vajdaság környékén. Ultraortodox terroristáknak nincs helyük Európában (ez az ún. románokra is áll).

És mit fognak válaszolni azon kívül, hogy a magyar állam elfelejtette őket?

Amikor napirendre került Szerbia társulásának kérdése, Bukarest egyből kemény feltételeket szabott a bánáti románok kisebbségi jogait illetően. S győztek, miközben Budapest hallgatott, miként tette ezt Románia csatlakozása tárgyában.

Nem elég visszatekinteni? Bukarest beemelte a kormányba az RMDSZ-t, a szlovákok is eljátszották ezt a színjátékot addig, amíg taktikai szempontból rá voltak utalva.

Belgrádnak mi csak ugródeszkának kellünk. Még akkor is, ha Horthy kormányzó 1926. augusztus 29-én Mohácson elmondott beszédében Szerbiát barátként minősítette.

Bethlen miniszterelnökként nem tudott kitörni az elszigeteltségből, s Horthy ekkor fordult Szerbia felé, ami izgalomba hozta Rómát. Ezért került sor Horthy mohácsi beszédét követő évben az olasz-magyar szerződés aláírására. Az olaszok saját territóriumuknak tekintették Szerbiát.

A temerini fiúk közül még raboskodnak a börtönben. Amíg Ők ott vannak, addig elég lett volna egy kézfogás...Ha majd szabadulnak, ölelkezhetünk.

Szóval így, hogy a románok után a szerbeket is vigyorogva, feltételek nélkül, két szép szemükért betapsolja a magyar állam, te azt gondolod, hogy még véletlenül sem érzi senki magát elárulva?

Nehéz ügy. Döntsék el a szerbek, mit akarnak.

Ha jobban belegondolsz, a politikai fordulatok nem egy nap alatt hoznak eredményt.
A saját helyzeteteket ti tudjátok, de ez a bejegyzésed úgy hat, mintha valamivel nem lennél tisztában.
Mivel lenne jobb, ha Orbán keménykedne Szerbiával?
Azt meg látnod kell, mi van Európában.

Mega business a mozgatórugója a nagy testvéri barátságnak, ami révén mindkét oldal kiválasztott arra érdemes hűbéresei szarrá kereshetik magukat. A nép meg fizeti majd a kínai mega hitelt.

"..500 MILLIÁRDOS VASÚTVONAL FANTOMVONATOKNAK.."

"..Sem a teherforgalomban, sem a személyforgalomban nem lenne kihasznált a Budapest-Belgrád-vasútvonal – vélik a VS.hu-nak nyilatkozó szakértők. A kormány mégis 472 milliárd forintot szánna a vonal fejlesztésére, a paksi bővítéshez hasonló konstrukcióban, csak orosz helyett kínai hitelből..."

http://vs.hu/gazdasag/osszes/5..

Azért a Szandzsákkal, ami már most is úgy néz ki mint Kelet-Törökország kapnánk egy kicsit belőlük. Igaz a vahabita szaúd-arábiai szponzor vonalat ami annak idején ontotta magából a beton mecseteket, felváltotta az oszmán nyomulás a "Davutoğlu-doktrína" keretében. Például Novi Pazarban tudsz már török lírával is fizetni...

Válaszok:
Laibach | 2016. április 13. 22:44

Egy-két évtized és a Szandzsák is "le fog lépni" Szerbiától ahogy Koszovó is tette.

Nem is mondta senki h azok lennének.Csak náluk már házon belül van a probléma, nem kellene exportálni.Az idő nem a szerbeknek és sajnos nem nekünk dolgozik. Kevés az Obilic.

Tunya!
Ugorj már egyet, legalább gondolatban!
Te komolyan veszed a kommentedet?

Egészen pontosan, mivel kapcsolatban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés