Orbánizmus fenyegeti Ausztriát

2016. április 13. 19:03

Hans Rauscher
Der Standard
Norbert Hofer államfőségével Ausztria nagy valószínűséggel végleg áttér az orbánizmusra. Az FPÖ hatalmat akar, és valószínűleg nem fog 2018-ig kivárni.

„Ha sem Rudolf Hundstorfer, sem Andreas Kohl nem jut be az osztrák elnökválasztás második fordulójába, Alexander van der Bellen és Norbert Hofer fognak párbajozni. Amit Hofer nyer majd, hiszen Ausztriában szerkezetileg a jobboldalnak van többsége, valamint a jelenleg mindent uraló menekülttémában inkább mögötte áll a többség, mint Van der Bellen mögött. Ez a forgatókönyvet a politika iránt érdeklődők körében jelenleg mint komolyan veendő lehetőséget vitatják meg. Nincs elrugaszkodva a valóságtól.

(...)

Hofer világossá tette: ha ő lett volna az államfő, tavaly ősszel feloszlatta volna a kormányt annak menekültpolitikája miatt, és ezt megválasztott elnökként is bármikor megtenné, valami nem tetszik neki.

Egy ilyen elnöki puccs ma már nem annyira elképzelhetetlen, mint amennyire hónapokkal ezelőtt tűnt. Az FPÖ hatalmat akar, és valószínűleg nem akar 2018-ig kivárni. Ha Hofer köztársasági elnökként feloszlatja a szocdem-néppárti kormányt, új választások következnek. Attól függően, hogy mennyire ügyesen kampányolnak, könnyen az FPÖ lehet a legerősebb párt – már most is mérföldekkel az SPÖ és az ÖVP előtt mérik őket.

A Hofer-féle kormányfeloszlatási forgatókönyv nélkül is erősen valószínűsíthető az FPÖ első helye. A Hofer-féle forgatókönyvvel csak egy picit gyorsabban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ha ők akarják ezt a "fenyegetést"?

Ha a szerző így definiálja az "orbánizmust" , akkor az neki és a hasonszőrűeknek ijesztő . A magyar szavazók többsége nem ismer "orbánizmust" , hanem egy kitűnő miniszterelnököt , akinek neve Orbán Viktor . Ezért szavaztunk rá kétszer is nagy többséggel . Osztrák belpolitikai spekulációk számára gyártott műszavak helyett a valóságos Orbánt választjuk , a tényleges-nagyszerű politikai teljesítménye miatt .

Itt élek ,a demokratikus Magyarországon . Nem érdekelnek kívülállók érdekvezérelt hasonlítgatásai . A magam tapasztalata megbízhatóbb mint mások politikai ízű , "rangsorolásnak" nevezett zsonglőrködései .

A merkelizmus màr kevésbé fenyegeti Ostrákiát.

Hát , az Ön megértésével csakugyan baj van : @palika2014 azért írt önnek , mert a betegeknek kell az orvos...

Sikerült jól fején találni a szöget! :)

Szitáv-kapált-agyú-ülepű-Pokróc agya evidenciákat sem ért...

Ez a "fenyegetés" lehet a legjobb, ami osztrák sógorainkkal a közelmúltban történt.

Ja! Orbánizmus!
Talán migránsizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés