Átlépték a Rubicont

2016. március 16. 7:19

Nagy András
Új Szó
A Híd tisztában van azzal, melyek azok a magyar és kisebbségi témák, melyeket évek óta képtelenek vagyunk elfogadtatni. Ha most sikerül, van esély a túlélésre.

„Hiába beszél akár Bugár, akár Procházka államférfiúi, meg történelmi felelősségről, a szavazókat nem a felelősség érdekli, ezt mutatja a választási eredmény is. Egyszerűen arról lesz szó, hogy képesek-e olyan eredményeket elérni a harmadik Fico-kormányban, amelyek szavazóik számára fontosak voltak. A Híd tisztában van azzal, melyek azok a magyar és kisebbségi témák, melyeket évek óta képtelenek vagyunk elfogadtatni. Ha most sikerül, van esély a túlélésre, ha nem, akkor visszatérhetünk a 2009 előtti állapothoz.

Ezt nyilván tudják Bugárék is, ennek megfelelően állnak hozzá a tárgyalásokhoz. Mivel a lapok le vannak osztva és egyre valószínűbb, hogy csak négy év múlva lesz újraosztás, a magyar közösség az adott helyzetben már többet nem veszíthet. Nem Szlovákia az első ország, ahol a kisebbség képviselői hol az egyik, hol a másik politikai oldalhoz kötődnek. Romániában ezt teszi az RMDSZ úgy, hogy közben folyamatosan kap pofonokat is.

Egy dolog biztos: egy héttel a választások után bármilyen pártot temetni nevetséges, hiszen ebben az országban akár a választások előtt három hónappal is össze lehet hozni egy olyan projektet, amivel az ember nyugodtan bekerül a parlamentbe.

A Sieť és a Híd átlépte a Rubicont, a szlovák jobboldali sajtótól semmi jóra nem számíthat, amíg mindenki ki nem írja magából a dühét. S hogy a Ficóval és az SNS-szel való közös kormányzáshoz gyomor kell? A politikusokat nem azért választjuk, hogy moralizáljanak helyettünk, ezt a jogot meghagyjuk magunknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés