Az MKP lefújta találkozóját a Most-Híddal, amiért az összefogna az SNS-sel

2016. március 14. 12:05
Nem jött létre hétfőn az a találkozó amelyen a Magyar Közösség Pártjának és a Most-Híd vegyes pártnak a küldöttei tárgyaltak volna a szlovákiai magyar politika jövőjéről.

A találkozót a parlamentből ismét kimaradó MKP mondta le azért, mert a hétvégén a Most-Híd úgy döntött, hogy a Szlovák Nemzeti Párttal is hajlandó tárgyalni a kormányalakítási egyeztetések során. A távolmaradást a találkozóról Szigeti László, az MKP Országos Tanácsának elnöke és a felvidéki magyar párt által az egyeztetésre delegált küldöttség másik három tagja jelentette be hétfő délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján Pozsonyban.

Az MKP számára elfogadhatatlan az együttműködés az SNS-sel, de mivel a közös magyar érdekképviselet létrejöttét továbbra is fontosnak tartja, azt javasolja, hogy legyen egyeztetés, de csak az új szlovák kormány létrejötte után, közölték.

Az Új Szó pozsonyi napilap cikkében szó esik arról is, hogy Szilágyi kizárta az MKP és a Most-Híd egyesülését, ám szerinte szó lehet arról, hogy az MKP befogadjon olyan Híd-tagokat, akikkel az SNS-való esetleges összeborulás miatt kilépnének a pártból.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az MKP-nak Kotlebáékkal kell összefogniuk"

Lassan elfogynak a szavak a kreténséged mértékének érzékeltetésére.

Nem csodálom.
Bugár s.gget csinált a szájából.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés