A román képviselőház elfogadta a kisebbségi nyelvek betiltását

2016. február 17. 13:31
Egy különös házszabályi rendelkezésnek köszönhetően a román képviselőház hallgatólagosan elfogadta a magyarellenességéről híres Bogdan Diaconu javaslatát. A törvénykezdeményezés a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát tiltaná be lényegében, a javaslatról a szenátus mondja ki a végső szót.

Hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánította a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát betiltó törvénykezdeményezést a román képviselőház, miután a házszabályban megszabott határidőn belül a tervezetet nem tűzték napirendre, a kérdésben a szenátusé lesz a döntő szó — írta szerdán az Agerpres hírügynökség, hozzátéve, hogy a kérdésben a szenátusé lesz a döntő szó.

A magyarellenességéről elhíresült Bogdan Diaconu képviselő törvénytervezete megtiltaná a romániai közintézményeknek, állami hatóságoknak és önkormányzatoknak, hogy a román nyelven kívül bármilyen más nyelven kommunikáljanak, szóban vagy írásban.

A kétkamarás román parlamentben mindkét háznak el kell fogadnia a törvénytervezeteket, ahhoz, hogy hatályba lépjenek. Ezeket témájuk alapján osztják el, és mindig a második házé a végső döntés joga.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez jutott az eszembe:


Lánctalpas ibusz

https://www.youtube.com/watch?..

"...megtiltaná a romániai közintézményeknek"

Ha az iskola a román jog szerint közintézmény,
akkor ez tv. javaslat a magyar tannyelvű iskolák
megszűnését is jelenti.

Nem fog átmenni a szenátuson.

A románoknak sincs szükségük bíztatásra ha magyarellenessègről van szó. De csak mert annyira demokratikusak, meg tisztelik az EUs értékeket.

Románia ezzel tovább hasad ki tudja mikor de szakadni fog.

Európai értékek ilyenkor hol vannak?
Persze, érdekek vannak, nem értékek, USA-nak fontos, hogy Ukrajna mellett támaszpontjai legyenek, így a románoknak most kb. mindent elnéznek, és ki is használják ezt.
Sajnos Bolzanóban is erőszak kellett az autonómiához, azt sehol sem adják ingyen.
http://srbija.blog.hu/2012/05/..

Tartok tőle, hogy a románok, mivel aktuálisan az Usa nagy pajtásai, valószínűleg a kutya nem fogja ezért megfeddni őket.

Ez nem háborús indok?

"Hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánította..."
Az EU is hallgatólagos lesz, mint annyi román pofátlan lépésnél tette.

Tunya!

A Vona is egy politikus, bár hosszú utat tett meg, hogy elérjen idáig.

Ezt viszont mindenkinél vedd tudomásul

Az EU pont az ilyen ügyekkel tudná visszaszerezni az elvesztett szimpátiát maga iránt, ha azt csinálná, ami többek között a dolga, de a csatlakozásunk egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor állt ki a határon túli magyar kisebbségért az EU, pedig alkalom lett volna rá bőven.
Gondolom Magyarország és a magyar kisebbség nem ér annyit, de akkor azon se csodálkozzon senki, ha az EU hallatán az embernek legszívesebben köpnie támad kedve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés