Merre van észak?

2016. február 2. 18:15

Petőcz Kálmán
Új Szó
Merkelnek nem kioktatásra van szüksége az egyre sűrűsödő visegrádi csúcstalálkozók megmondóembereitől, hanem konkrét segítségre.

„Most úgy látszik, a visegrádi négyek vezető politikai elitjei elkezdtek azon dolgozni, hogy ezt a stratégiai adottságot lerombolják. Mert lehet az amerikai kormányzat stílusát, nyelvezetét szeretni vagy nem szeretni, ám a tény az, hogy az USA nélkül Európa nem áll meg a lábán, és az is tény, hogy Amerika még sohasem rohanta le Magyarországot, sem (Cseh-)Szlovákiát, Oroszországtól eltérően. Lehet Merkel kancellár asszony bizonyos lépéseit is bírálni, hiszen senki sem szent és senki sem tévedhetetlen, de végzetes hiba abban segédkezni, hogy Németország a menekültválság kapcsán térdre rogyjon.

Merkelnek nem kioktatásra van szüksége az egyre sűrűsödő visegrádi csúcstalálkozók megmondóembereitől, hanem konkrét segítségre. Aki ezt nem érti, az vagy alkalmatlan a politikára, vagy pedig előbb-utóbb az Európa-ellenes érdekek képviselőjévé válik, bármennyit is papol az európai kultúráról és annak védelméről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkelt miért kéne segíteni abban, hogy Európát elárassza a középkori szinten álló iszlámmal?

Európa pedig megállna a lábán az USA nélkül, ha az USA hagyná, és a kollaboránsok - mint Merkel - nem az USA szekerét tolnák Európában. Lásd ukrán válság.

" Amerika még sohasem rohanta le Magyarországot" - mi sem őket, de Liberatoraik minket sem kíméltek.

"és az is tény, hogy Amerika még sohasem rohanta le Magyarországot, sem (Cseh-)Szlovákiát, Oroszországtól eltérően."

Na ja! Nem rohanta le: Meghagyta az oroszoknak, mert számára értékese volt az afrikai gyarmat.
Európa meg csak vérezzen ki.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 2. 18:47

Vajon ez a Petőcz Kálmán azonos a Helsinki Bizottságban lévő Petőcz Kálmánnal?
http://www.korkep.sk/cikkek/mi..

Németország a menekültkezelésével magának kereste a bajt. Ami persze az ő bajuk, de mi nem vagyunk kötelesek ehhez asszisztálni.

Szerintem már az alapoknál tévedsz.

Merkel Németország kancellárja és nem az EU kancellárja. Ennek ellenére úgy viselkedik, mint az EU kancellárja lenne.
A mai világban nem jelenthetjük ki, hogy a történések bennünket vagy más országokat nem érintenek. Így ami történik Németországban, amit Merkel tesz, vagy nem tesz meg az kihatással van a többi uniós országra is.

A helyzethez csak egyféleképpen lehet hozzáállni:
Mi jó az Európai Unió országainak?
Így nincs egy, vagy kettő.

Kompromisszum kell, de ehhez két félre van szükség. Merkel azonban diktálni akar és ez a diktátum nemcsak Németországnak szól, hanem az unió többi tagállamának is.

A téves felfogását jól jelzi a Görögország válság kezelésében való ténykedése és a migráció tekintetében folytatott csetlése-botlása. E kettő együttesen igazolja, hogy alkalmatlan a vezetésre. Önfejű, makacs, ugyanakkor befolyásolható az USA részéről.
Ebbe még az amerikai lehallgatás is beleilleszkedik.

A Vona Gábor évértékelő/évkezdő beszédének ehhez a témához semmi köze sincs, mint ahogy máshoz sem. Akár Gyurcsány Ferenc is elmondhatta volna. Annyit is ért.

:D
Igazi liberátor. Már majdnem minden volt.

Már most borítékolható, hogy az ez évi tartományi választásokat és a jövő évi választást a CDU/CSU el fogja veszteni és a szocialisták/liberálisok nyernek, a radikális pártok pedig tovább erősödnek. A közvélemény kutatások is ezt jelzik. Mindez Merkel hibás politikájának az eredménye lesz.
Még időben lenne változtatni, de holnap már késő lesz.

"és az is tény, hogy Amerika még sohasem rohanta le Magyarországot"

Ez igaz. És sem Csehország, sem Magyarország, sem Lengyelország nem rohanta le az USA-t. Sokat kapott viszont tőlünk, a legjobbjainkat ( is).

Viszont pár hónapja kaptunk egy követeléslistát diplomáciai úton. A State Department magyar Országgyűlést játszott. Milyen törvényeket kéne hoznunk. Obama most dicsekedett el, hogy érte el, hogy legjobbjainknak szobrot állítsunk.
A US Army itt van Tatán.

"Merkelnek nem kioktatásra van szüksége az egyre sűrűsödő visegrádi csúcstalálkozók megmondóembereitől, hanem konkrét segítségre. "

Megkapta. Brainstorming eredményeként, hogy macedón-bolgár védvonal kell. Magyaroszág betartotta Schengent, lezárta a schengeni határt, páran lézengenek már csak ott. Fizikai, jogi határ és embererő. V4-es rendvédelmi összefogással.

A kancellár asszony magának segít: "Wir schaffen das!" Fletóra fordítva: húzzunk bele!

Magyarország katonai szövetségben volt, s ennek keretében üzent hadat. Az USA pedig egy másik szövetségben volt, amelyben Szovjetunió is részt vett.

Amennyiben a VH hozod fel, akkor abból nem lehet csak Magyarországot kiragadni. Európát kell nézni és ennek tükrében az USA ténykedését. Ebben a formában pedig az USA-nak értékesebb volt Afrika, mint Európa, amelyet meghagyott a sz9vetségesnek és csak akkor léptek Európa földjére, amikor a szövetségesek előrehaladása szerintük túlzott mértékű volt. Ugyanezt tette az Egyesült Királyság is.

Ha jártál az NSZK-ban és az NDK-ban akkor láthattad a különbséget a két rész között. Az egyiket az amerikai, angol bombázók lángtengerbe borították, a másiknál viszont amit lehetett megkíméltek. Vajon miért?

"tény, hogy mi üzentünk hadat az USA-nak, s nem fordítva. "

Igen, de sok jelentősége nincs. Usákok álltak össze a bolsevistákkal.

Még csak pár éve, hogy Lúdas Mutyist küldtek ránk umbrellaként. Olyan komolyan, hogy még egy Kecskeházy is le tudta tolni. A választóknak egyik sem kellett, Lúdas elkotródott, Kecskeházy megbukott. Ne feledjük a non-papert, a State Department beavatkozását egy katonai szövetséges szuverenitásába.
A több oldalas ukázokat milyen törvényeket kéne hoznunk.

Nah itt van észak:

"Civil társadalom:


– Hagyják abba a független civil társadalom zaklatását és megfélemlítését, beleértve a vizsgálatok, ellenőrzések és razziák beszüntetését az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Támogatási Alap, valamint a Svájci Alap támogatásaiból részesülő szervezetek ellen, a dokumentumok és IT-eszközök (és egyéb lefoglalt tulajdon) visszaszolgáltatását az ellenőrzött szervezeteknek, valamint a felfüggesztett adószámok azonnali visszaállítását!


– Tegyék közzé az interneten az összes információt a civil szervezetek KEHI-ellenőrzéseiről és a hatósági vizsgálatokról annak érdekében, hogy azok hozzáférhetővé váljanak a nyilvánosság számára!


– Nyilvánosan támogassák a civil társadalom, az emberi jogok, a fékek és ellensúlyok és a korlátozásmentes politikai ellenzék fontosságának gondolatát!


– Tegyék lehetővé, hogy a civil társadalom szabadon és függetlenül működhessen!


– Ösztönözzék az egyéni és vállalati adományok rendszerét a civil szervezetek számára!


– Vegyék igénybe a civil társadalom és az üzleti szféra véleményét a közpolitika kialakításában és végrehajtásában, különösen ami az emberi jogok, az egyenlőség és a kormány átláthatóságának ügyét illeti!


– Biztosítsák, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap elfogulatlanul és átláthatóan működjön, pártatlan testülettel és egyértelmű iránymutatásokkal a támogatásokra és értékelésekre vonatkozólag!

Társadalmi nyitottság – adjanak közpolitikai szerepet az ellenzéknek és más nem fideszes szereplőknek (erősítve a fékek és ellensúlyok rendszerét):


– Állítsanak fel független, a téma szakértőiből, nem pedig politikai kinevezettekből álló felügyelő testületeket, teret engedve az ellenzék jelölési jogának is!


– Az Alkotmánybíróság kinevezési gyakorlatát vissza kell állítani a 2010 előttire, ad hoc bizottsággal, amely a pártok kétharmadának egyetértésével választ!


– Világosan meghatározott és átlátható eljárások legyenek a közérdekkel összefüggő kérdésekben, értelmes konzultációval és az összes érintett szakértő, valamint érdekelt bevonásával!


– Jogalkotási folyamat: építsenek be meghallgatásokat, vitákat, értelmes konzultációt az adott téma szakértőivel, valamint a civil társadalom képviselőivel, és adjanak lehetőséget a módosításokra!


– Fogadjanak el törvényt, amely biztosítja, hogy a hosszú távú gazdasági kötelezettségvállalások és egyéb közügyek kapcsán hozott döntések átláthatóan, érdemi civil hozzászólásokat figyelembe véve születnek, reális lehetőséget és elegendő időt adnak a nyílt vitának és a visszajelzésnek!


Média:


– Vonják vissza a reklámadót, amely diszkriminatív és piactorzító!


– Az állami hirdetési költségvetését egyenletesen osszák fel a nagy médiumok között ahelyett, hogy a kormánypárthoz közel állóknak juttatnák!


– Minden pártnak legyen képviselete a Médiatanácsban, rövidítsék le a mandátumokat!


– Töröljék el a rágalmazás, becsületsértés büntetőjogi szankcióit, ez legyen polgári ügy!


– Töröljék el a Médiatanács azon jogát, hogy bírságokat és büntetéseket vethet ki kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt, ez ugyanis túlzott tartalmi ellenőrzést ad a Médiatanácsnak!


– Távolítsuk el a szabályozást, amely lehetővé teszik az állami műsorszolgáltató számára a kampányfilmek vetítését, de kötelezi a kereskedelmi médiát, hogy ingyen tegye közzé a hirdetéseket!


– Ösztönözzék a sokszínűséget tulajdonosi szempontból és a bemutatott nézetek szempontjából is!


– Alakítsák át a közmédia menedzsmentjét és finanszírozását és mentesítsék a közmédiát a tartalomra vonatkozó politikai nyomás alól, ezáltal is elősegítve a függetlenséget!


– Biztosítsák a Médiatanács politikai függetlenségét!


Választások:


– Hajtsák végre az EBESZ / Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának összes választási ajánlását, többek között: módosítsák a választási törvényt úgy, hogy a választási bizottságokat széleskörű politikai konszenzus övezze!


– Legyenek biztosítékai az állam és a párt egyértelmű szétválasztásának! „Kampányfinanszírozás”.

Bíróságok és közigazgatási szabályok:


– Érvénytelenítsék a törvényt, amely szerint a köztisztviselőknek indoklás nélkül fel lehet mondani!


– Szigorúan érvényesítsék a bírókra gyakorolt politikai nyomás és befolyásolás tilalmát!

Alkotmány:


– Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy dönthessen az Alaptörvény módosításainak alkotmányosságáról!


– Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy használhassa az 1990-től 2011-ig hozott döntéseit, mint precedensjogot!


– A megfelelő ügyeket vegyék ki a sarkalatos törvényekből és helyezzék át törvényi szintre!"

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 20:19
Berecskereki | 2016. február 2. 20:32

Kedvencem:

"– Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy dönthessen az Alaptörvény módosításainak alkotmányosságáról!"

( State Department)

A történelem folyamán, ha Közép-Európai országok szövetségre léptek, vagy szövetségre akartak lépni különböző türkökkel mindig megakadályozták. Csak akkor volt jó KE ha a nyugatot kellett védeni.
Most is ez történik a V4-ek tekintetébe és a várható esetleges bővülés megakadályozására. Ebbe illeszkednek bele ilyen írások, mint amilyen a szerzőé.
Igen. Közép-Európát hol nyugat, hol kelet rabolta le és csak akkor tudtak a KE országok eredményt elérni, ha összefogtak. Szerintem most is csak ez a járható út és ezt kellene megérteni az összes Közép-Európai ország kormányának, ha nem akarnak cselédek lenni.

Amit véletlenül kihagytak.

Járuljanak hozz az amerikai elnök - elsősorban a demokraták - választási kampány támogatásához.
Bizony ám! Amerikába nincs korrupció. Lobbi van, amely során röpködnek a milliók, meg később az állami állások.

Na ja! Meg a nagy világválság, a háború idején az értelmiség elszívása. Kutatók, feltalálók, szakemberek tekintetében.

Azután ott van Japánra ledobott két atombomba, holott akkor már lényegében Japán kapitulált. Az ugye nem volt népirtás? Akkor mi volt? Bosszú Pearl Harborért? Az atombomba hatásának a kipróbálása?

"Minden vágyuk Merkel bukása, Németország politikai válsága"

Mindegy vágy ellenére, anélkül, már nyárra eljöhet egy kisebb belpolitikai válság.
Persze megoldják. Ahogy az energiapolitikai fordulatot is.

"Wir schaffen das!"

Ahogy a szovjet partizán mondta: "ide lőjjetek!"

Az EU-ban számos élő technika van a német problémák másra lőcsölésére.

Nem Merkel bukása a lényeg, vmikor úgyis megbukik, ahogy Schmidt, Kohl, Schröder is megbukott, ha úgy vesszük.

De egyikük bukása sem okozott a németeken kívűl ( már ha..) más európai országokra káoszt, felfordulást, jogtiprást, erőszakot.

Oké, a gyáriparosok szövetsége megrendelt évi 600 ezer fiatal kész munkaerőt, hogy menjen a business as usual. A Nyugdíjbiztosítok sem akarják, hogy kiderüljön, hogy a befizetések nem fedezik a német korfa szerint a nyugdíjakat. Rálőcsölnék az adófizetőkre ennek terheit, A "szolidaritás" meg "humanizmus" nevében. Miközben a legnagyobb egoizmus ezért a fél Balként feldúlni, és az irányított médiumaikban mutogatni milyen gecik ezek a sötét balkáni népek, a magyarikkal az élen.

Görög, olasz, spanyol helyett jöjjön az afgán, szír, mail nigériai, szenegáli, oké. De akkor a Daimler álláshirdetéseit a török tábokorokban tegyék ki, telepítsenek ki HR boardokat és légi deszanttal vigyék Berlinbe az óriási lehetőséget aikból profitálhatnak! Esetleg zászlófelvonulást tartva a kancellária előtt , és onnan vonuljanak tovább a harmadik mászakba, mert a török a másodikba kérte magát.

A másik egoizmus, felér a kolonizációval, hogy ezeket a 20..30 éves arcokat így-úgy, de valahogy felnevelték, tanították, van minimum anyjuk, de családjuk. Kellenének ott is esetleg, a családjuknak, harcolni, tanulni, kereskedni, dolgozni, és ha nem is mindent készen, de a németek, hogy folytathassák önző, jóléti, helyenként dekadens, meg ultrabalos életformájukat rázúdítják nem csak Nürnbergre, hanem bizony fél Balknára és negyed Európára.

"Csak hát az EU-nak 28 tagállama van, és senkinek nincs két szavazata."

Ebből, kb. nyolc tagállamot érint az illegális népvándorlás és ott sem minden polgárt, minden nap. A többieknek Kohnhalmi értelemben álprobléma. Majszolják az oldalast, böfögik a sert és a TV-n villog valami az egészről aszerint hogy adagolják a szerkesztők.

Nem is tudtam, hogy Merkel el akar fogadni segítséget a V4-től. Nem tartom valószínűnek, hogy számítana rá.

Ha a szlovák baloldali Fico mai Sajtótájékoztatü beszédével hasonlitom össze ennek a nyikhajnak aki magyarnk tartja magát szégyelem magam. Azt kell megélni, hogy egy szlovák ME tisztán látja azt, hog milyen sorsa lenne országa társadalmának benne a felvidéki magyaroknak is, ha nem állitják le Merkel és agyament elvbarátai ámokfutását ami egész europát padlóra küldi.

Mindenki emlékezen vissza arra, hogy Merkel milyen aljas modon paktált a görögökkel, mikor még senki nem is sejtette az ördögi tervet, csak utólag derült ki. Mikor a Trojka és Merkel letárgyalta Ciprásszal és az a népszavazás ellenére behodova aláirta a paktumot akkor érdekes modon beindőltak a görög kompok Macedonia felé s szinte napról napra nőtt a balkáni utvonalon tömött sorokban masirozó "menekültek" az unio belsejébe. Ráadásúl mikor már felduzadtak a határnál kiadta meghívot aminek következtében már napi nyol-tizezer szerencsétlen indult az ígéret főldjére.

Mikor már többen felróták a Schengeni határ védelmét és a görögöket emlegették akkor kitalálták, hogy Görögország nem biztonságos és ott nem tudják ellátni őket. Utána sorakerültünk mi akik törvény szerint probáltuk feltartoztattni amihez nem kaptunk segitséget csak rágalmazást. Erre jőtt a kerités, majd lejátszodott úgyanez a szlovénokkal stb. Merkel kiadta a jelszót, hogy Schengen és Dablin felfüggesztve és várták a migránsokat és azóta ezt hajtogatja mikor már a német és más europai társadalom hócipője is tele volt.

ímost tartunk itt, nem tudni, hogy mitől félnek a németek görögország tetetemre hivása kapcsán, hogy még mindig kimélik és a görögök meg zsarolnak akikhez a törökök is csatlakoztak mivel érzik, hogy Merkel meggyengült és kapkodva össze-vissza japkod a hatalma megtartása érdekében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés