Egy szavazat Ausztriáért

2016. február 2. 20:02

Heinz-Christian Strache
Wiener Zeitung

Faymann leváltása szükséges, méghozzá olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Országunknak ez csak jót tehet.

„Meggyőződésem, hogy az FPÖ elnökjelöltjének, Norbert Hofernek sikerülhet bekerülnie az elnökválasztás utolsó fordulójába. És akkor az is lehetővé válik, hogy elérhetővé váljon számára köztársaságunk legmagasabb rangú hivatala.

Ez természetesen az osztrák belpolitikára is hatással lenne. Már az egy erős politikai földrengéssel érne fel, ha a kormánypártok jelöltjeinek egyike, Rudolf Hundstorfer vagy Andreas Khol nem kerülne be az utolsó fordulóba. Az SPÖ és az ÖVP ezesetben valószínűleg új választást írna ki, ami igencsak szükséges ahhoz, hogy megszabadítsuk az országot a mostani vörös-fekete letargiából.

Mert ennek a kormánynak nem szabad továbbra is úgy politizálnia, mint eddig. Kormányt kell váltani. Werner Faymann nemcsak nem csupán a legkevésbé sikeres SPÖ-elnök, de a második köztársaság legkevésbé sikeres kancellárja is. Politikáját rekordméretű adósságok, a menekültválság és a szabályozatlan tömeges bevándorlás jelképezik. Faymann leváltása ezért szükséges, méghozzá olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Országunknak ez csak jót tehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kozep-europa.mandiner.hu/trackback/20003