Egy szavazat Ausztriáért

2016. február 2. 20:02

Heinz-Christian Strache
Wiener Zeitung
Faymann leváltása szükséges, méghozzá olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Országunknak ez csak jót tehet.

„Meggyőződésem, hogy az FPÖ elnökjelöltjének, Norbert Hofernek sikerülhet bekerülnie az elnökválasztás utolsó fordulójába. És akkor az is lehetővé válik, hogy elérhetővé váljon számára köztársaságunk legmagasabb rangú hivatala.

Ez természetesen az osztrák belpolitikára is hatással lenne. Már az egy erős politikai földrengéssel érne fel, ha a kormánypártok jelöltjeinek egyike, Rudolf Hundstorfer vagy Andreas Khol nem kerülne be az utolsó fordulóba. Az SPÖ és az ÖVP ezesetben valószínűleg új választást írna ki, ami igencsak szükséges ahhoz, hogy megszabadítsuk az országot a mostani vörös-fekete letargiából.

Mert ennek a kormánynak nem szabad továbbra is úgy politizálnia, mint eddig. Kormányt kell váltani. Werner Faymann nemcsak nem csupán a legkevésbé sikeres SPÖ-elnök, de a második köztársaság legkevésbé sikeres kancellárja is. Politikáját rekordméretű adósságok, a menekültválság és a szabályozatlan tömeges bevándorlás jelképezik. Faymann leváltása ezért szükséges, méghozzá olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Országunknak ez csak jót tehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utolsó igazi osztrák kancellárt úgy hívták, hogy Bruno Kreisky, a jelenlegi csak szégyent hoz Ausztriára.

Önnek még tartozom néhány sorral, a csalódásról. Sajnos igaza van, nem látok esélyt a párbeszédre.

Kreisky egy kiegyensúlyozott, hiteles politikusa volt térségünknek, Kádártól függetlenül. Megérne egy történészi elemzést a két K párhuzamba állítása. Talán majd egyszer.

A dolog ennél bonyolultabb.
Werner Faymann egy politikus, egy ember.
Persze, el kell zavarni, de nem Faymannon múlt és múlik napjaink tragédiája.
A politikája mögé kell nézni és meglátni, hogy nem egy Faymannról, hanem egy hazugságra épült, ócska, leszerepelt eszmerendszerről van szó.
Egy olyan eszmerendszerről, amely sallangszerűen aggatta magára és páváskodott az emberi társadalmak kívánatos fogalmaival.
Szabadság, egyenlőség, testvériség, függetlenség, demokrácia, szabad élet, szabad madár....sorolhatnánk.
És ez az eszmerendszer ezeket a nemes fogalmakat szemrebbenés nélkül tolta a képünkbe, miközben egy alamuszi szellemi diktatúrát épített ki.
Faymann, miként a horvát szocialisták is csak azt tették, ami a feladatuk volt.
Merkel, bár nem ebbe a pártszövetségbe tartozik, de bedőlt a hazug demagógiának.
Tulajdonképpen a liberális demokráciát és a ronggyá züllött szocialista világnézetet kell elzavarni a képviselőivel együtt, mert ha maradnak, tönkretesznek mindent.
A fejlett világot a szociáldemokrácia és a polgári értékrend, a kereszténység évszázadai alatt kialakult civilizált világ eszmerendszere között kell tudni megtartani. Amíg lehet.
Igen, amíg lehet, mert, hogy évszázadok múlva mi lesz, azt nem tudhatjuk, de ez, amit a szocialista, kommunista, liberális elvharcosok reánk kívántak borítani, ez katasztrófába vinne. Ilyen radikális változásokkal nem tud semmilyen társadalom megküzdeni; csak a zavartalan, lassú lépésekből álló fejlődés jelentheti a valódi progressziót. Egyetlen világméretű, mindent felforgató változtatás sem volt eddig sikeres, nem is lehet az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés