A mondat, amire sokak vártak

2016. február 2. 19:08
A Willkommenskultur kiegészül a búcsú kultúrájával. Ez annak bizonyítéka, hogy Merkel megértette, mi történik az országban és pártjában.

„Az AfD legújabb provokációja miatti felzúdulástól alig hallatszott egy kijelentés, ami legalább annyi figyelmet érdemel, mint Petry és von Storch asszonyok militáns fantáziái. Így hangzik: »Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!«

Ez a mondat a kancellártól származik. Nem kulturális forradalmat jelent, de legalább kiegészíti a Willkommenskulturt a búcsú kultúrájával. Sok német, CDU-tagok is, hosszú ideig várt a kancellártól egy ilyesfajta mondatot. Ez annak bizonyítéka, hogy Merkel megértette, mi történik az országban és pártjában.

(...)

De Merkel mondatának van egy másik szerepe is.

Amennyiben az összeurópai megoldás hiánya miatt a nagykoalíció az év kezdetén másfajta menekültpolitikára kényszerül, a migránsok száma tovább emelkedik, a németek türelme pedig elfogy, a kormányszóvivőnek bizonyítékokra lesz szüksége, hogy a kancellár mindig is emezt és amazt mondta és követelte.

Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sok német, CDU-tagok is, hosszú ideig várt a kancellártól egy ilyesfajta mondatot. Ez annak bizonyítéka, hogy Merkel megértette, mi történik az országban és pártjában."

Ez sem kevés.

Bársonyos Willkommenskultur. Nyilván ettől a mondattól most mind visszahúz. Ha így lenne, akkor mire volt a túra? A fél Balkán szétdúlása?

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Ja.
2010: Multikulti ist tot! A törökök is tehetnek arról, hogy sikertelen az integrációjuk.

Hát tényleg fasza archívuma van Muttinak, mondott ő már hideget is, meleget is- lassan mehetne is...

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 20:27

Na Merkel rátett egy lapáttal az eddigi hülyeségére.
Most integrálódjanak, de ideiglenes jelleggel, azok, akiket felelőtlenül és feltételek nélkül beinvitált. Remek.

Mennyit kell még aludni a kölni Karnevalig?

Nem mondatokra várunk, hanem Európa erődre most! Macedóniában és Bulgáriában. Albánia majd kitalálja az olasz tisztulás függvényében.

Görögök meg élvezzék az adókerülő 12 hónapra kiterjesztett turistaszezont! Abból talán jut adósságtörlesztésre.

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Nem! Az okos nő megoldja a problémát, a bölcs megelőzi. Merkel pedig egyik sem.

»Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!«

Mi akar ez lenni? Leánykérés?

Az ide oda tipegő, hápogó kacsa mióta tartozik az okosok, bölcsek közé?

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is."

Bizony, a patkány nagyon okos állat.

Milyen három év?
Tudtommal jövőre lesznek a németországi választások.

"Az ország totális anarchiában van ,és minden egyre rosszabb lesz napról-napra, az országban totális társadalmi rész van megölve, lefojtva ,itt valakinek vinni kell a balhét. Ha orbán nem viszi ,majd viszi Sanyi bácsi "

Sűrűn járok a Szövetségi Köztársaságba, a milliós beözönlés ellenére nem hogy totális, de anarchiában sincs és nem egyik napról a másikra lesz egyre rosszabb. Melyik társadalmi rész van megölve?? A kancellár asszony előre megmondta lesznek konfliktusok. ha lesz balhé, majd elviszi valaki. per pillanat nincs alternatívája Merkelnek a CDU-n belül, meg azon kívűl sem. Orbánt elmondták mindennek, de ebben az esetben nehéz lesz vele elvitetni a németek balhéját. Sanyi bácsi?? Az a Merkel fedőneve?

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 21:33
Taksony | 2016. február 2. 21:51

Még a pár évvel ezelőtti energiapolitikai opportunista átállás tantusz sem esett le a németeknél. Ha 90 cent a kilowatt, hát annyi. Amúgy is leoltják a villanyt, ha nem kell fény.

"Wir schaffen das!"

Én nem járok oda és németül sem beszélek, viszont német multinak dolgozom és sűrűn beszélek a kinti kollégákkal. (Angolul.) Azért annyira nem tűnnek boldognak a helyzet miatt, és ez elég sokat jelent mert egyébként nem egy panaszkodós társaság.

Azt nem hiszem hogy Merkelnek ne lenne alternatívája, csak bolond lenne most egy karrierpolitikus átvenni a kormányt. Még approx. 50% bízik Merkelben, most megpuccsolni nem lenne okos ötlet. De ha marad a tendencia lesz ő még sokkal népszerűtlenebb is, majd mire eléri a gödör alját elő fog kerülni valaki aki készen áll a feladatra. Nem látom hogy ebből a wilkommen ostobaságból bármi jó kisülhet Németország számára, csak idő kérdése hogy a dühös emberek aránya elérje a kritikus tömeget.

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 21:56

"Oké papó! Csak hogy tudd, az országban ugyanúgy megy a játékautomata, stb biznisz ,ahogyan eddig ,csak feketében. Minden feketében megy, ami megöli a versenyképességet ,és végül mindenkit, elég gyorsan."

Nem így látom, de német probléma, ha így is lenne.

Igen, kb. így van, csak a posztoló tehénút valami totális anarchiát írt le. Az azért nincs. Én is tájékozódtam, pont Bajorországban, ami az első front vonal, ha Ostmarkot nem számoljuk.

Válaszok:
Taksony | 2016. február 2. 22:06
hátakkor | 2016. február 2. 22:06

Tehénút kollégát ikszeltem még tegnap, csak a válaszodat olvastam.
Azt azért látni hogy küzdenek a németek rendesen hogy elkerüljék a káoszt. Azért a lojális sajtónak is nagy része van abban hogy sok minden nem kerül be a hírekbe. A németek meg nem az a pánikolgatós fajta, gondolom látják hogy nem nagyon működik a dolog, de egy darabig nyelnek. Mindenesetre ez az egész menekültesdi jobb nem nagyon lesz.

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 22:15

A faluban ahol megszálltam 12 migránsról tudnak. Elférnek. Egy szír közülük a szomszédasszony kertészetében dolgozik, amolyan alibiből. Nem agysebész, nem webdesigner és nem IT mérnök. Az öregek pár sör után maguktól jobban megnyílnak, én inkább nem kérdem őket. Az értelmesebbje már az atomstoppot sem nyelte be és éjfélkor meghalgatja a bajor, meg német himnuszt, bedob egy snapszot, de az Örömódánál elzárja a rádiót. Másnap hírek, meg a 70-es évek rockosabb slágereit hallgatja.

Azt tudni kell, hogy az idegenforgalom előtt ezek favágók és tehenészek voltak és imádják a technikát, 5 évente vesznek új autót. De ha egy helyi bajor falusi lány csak egy sváb férjet hozott 30 éve a faluba, az a sváb mai napig nem érzi, hogy befogadták volna..

Válaszok:
Taksony | 2016. február 2. 22:16

Egy némettel amúgy is nehéz mélyebben beszélni, sok hónap és sok sör után is. Nincs humorérzékük. Én 1000 éve inkább listening pozicióba helyezem magam. Mond amit akar, magától. Erdélyben is így teszek. Vannak haverjaim akik kérdeznek, néha provokatívan, én nem érzem szükségét.

Összeségében a nagy zöm a TV-t látja, a híreket, újság esetleg, de nem lehet mondani tömegesen érzékelnék mi folyik. Egyes városrészek talán, de pl. Münchenben is szemre békés az élet.

Sztem jöhet az idei 3 millió is felőlük.

Merkelt max a CDU tudja levenni, de nem szokásuk. A SPD-Linke-Grün brigádtól meg Isten óvja Németországot és Európát! Előkerülnek azonnal a sarlókalapácsos zászlaik. Már az "energiapolitikai" fordulatot is ők okozták pár éve.

Válaszok:
Taksony | 2016. február 2. 22:20

No ná. Én hazai sváb faluból származom. Ha helyi lány nem svábhoz ment férjhez akkor költözhetett a férj falujába, nem svábot nem fogadnak be még most sem. (Egyébként a falu nagyrészt bajorországból lett telepítve anno a 18. században.)

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 2. 22:24

Ismerve a muszlim arabokat fognak ők okot szolgáltatni arra hogy szem előtt legyenek. A franciák sokkal multikultibb társaság a németeknél és mára eléggé betelt ott a pohár. Szerintem előbb utóbb be fog a németeknél is. Lehet hogy csak 3 millió migráns után, lehet hogy elég lesz egy tömeges áldozatokkal járó terrorista akció. Érdekes idők jönnek.

De ahhoz , hogy ezek a nüanszok kijöjjenek, heteket ott kell éljek, igyak velük ( nem nehéz). Mert amúgy érzékenyek és mindenről van véleményük, hírfogyasztók, igazságkeresők, csak ez a helleri bolgárúri gyűlöletpálya, ami nálunk megy, az irigység meg frusztráció az nincs, vagy másképp van.

Dehogy tehénúti értelemben is akár totális anarchia lenne?? Ha nem is úgy, mint régen, de minden stokiban van. A rendőrségük ugyan már egy vicc, nemcsak csimpi új-német, de egy besörözött duhaj randarilozó ősnémet is kiröhögi, jogai vannak, a yard meg nem mer hozzányúlni, de még a mikrobuszból sem száll ki.

Válaszok:
Taksony | 2016. február 2. 22:32

Én is így látom, a hírekből. valamelyik nap beírtam egy angol cikk alá valahova hogy ezt az egészet együtt kell megoldanunk, a keletet nem szabadna kihagyni. És hogy mi itt keleten vagyunk olyan tökösek hogy megoldjuk ha hagynának bennünket. Erre beírt egy német hogy ő ugyan már csak tartalékos katona, de szalutálna ha bevonulnának hozzájuk a lengyel-magyar csapatok. :) Ezen nagyon jót röhögtem.

És igen, tényleg becsülöm bennük hogy nem picsognak. Itthon tele van azokkal a hócipőm akiknek a második mondatuk már az hogy panaszkodnak meg szidnak mindent. Én még ilyet máshol nem hallottam. Hungaricum.

A '3 1/2' Reich hülyét csinált magából.

Elsőként elismerem, hogy pont az ész nem immigrálható, akár kormányon, akár ellenzékben van szörnyű hiány belőle.

"Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!"

Merkel ezt komolyan gondolta? Aztán, hogyan akarja ezt elérni? Akiket ő annyira szívélyesen invitált, akik a macedón hazáron, vagy nálunk a Keleti pályaudvarnál az ő nevét skandálták, azok nem azért jöttek, hogy egyszer hazamenjenek.

Merkeltől nem ez a mondat fog fennmaradni, hanem a felső korlát nélküli befogadás kijelentése, a meghívást nyomatékosító szelfizés, majd a felelősségét felvető politikusoknak adott cinikus válasza: Nem érdekel, ki a felelős, most már itt vannak.

Ha egyszer Merkel megmérettetik, ezeket az idézeteket kell elővenni, nem a cikkben idézett ostobaságát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés