Budapest-Bukarest járatot indít szeptembertől a Wizz Air

2016. január 19. 14:53
Új járatot indít a Wizz Air Budapestről Bukarestbe szeptember 19-től, heti négyszer közlekednek majd ezen az útvonalon a társaság Airbus A320-asai. Emellett a nyári menetrendben heti kettőről heti négyre növeli lisszaboni járatai számát a fapados légitársaság, és elindítja első romániai belföldi járatát is.

Heti kettőről heti négyre növeli lisszaboni járatai számát a nyári menetrendben, március 27-től a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság. A cég keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, emellett új járatot indítanak Budapestről Bukarestbe szeptember 19-től, az útvonalon szintén heti négyszer közlekednek majd a társaság Airbus A320-asai.

A Wizz Air az idén beindítja első romániai belföldi járatát is Bukarest és Kolozsvár között, ami július 22-étől fog közlekedni heti hat alkalommal a szombati nap kivételével. Abrán György, a diszkont légi társaság kereskedelmi igazgatója elmondta: arra számítanak, hogy a román főváros és Kolozsvár közötti járat népszerű lesz a diákok körében, mert a jelenlegi piaci árak magasak.

A portugál TAP kivonul Budapestről

A Wizz Air azt követően jelentette be járatainak növelését, hogy a portugál TAP légitársaság közölte, egyebek mellett a bukaresti, a göteborgi, a hannoveri és a zágrábi járata mellett a budapestit is megszünteti a nyereség optimalizálása érdekében. Szolnok Péter, a cég magyarországi képviseletvezetője a magyar Hírlapnak elmondta: a légitársaság élére tavaly új vezetés került, amely egy más működési koncepció és stratégia mellett döntött.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek azt mondta, van másik szolgáltató, amelyik a TAP portugál légitársaság megszűnő útvonalain közlekedik, a Lisszabon-Budapest útvonalon például a Wizz Air is repül. A népszerű útvonalak általában nem maradnak sokáig üresen a piacon – jegyezte meg.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés