Varsó tűz alatt

2016. január 12. 8:46

Máté T. Gyula
Magyar Hírlap
A politikai korrektséget már az óvodában tanuló német politikus képes Lengyelország megrendszabályozásáról, felügyelet alá helyezéséről beszélni?

„Günther Oettinger, az Európai Unió német biztosa Varsó felügyelet alá helyezését kezdeményezte. Egy másik német, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig pártdiktatúra kiépítésével vádolta meg az új lengyel kormányzatot. Lengyelországgal szembeni határozott fellépést követelt a berlini vezetés egy része is. 

Most ez komoly?

Szíriában rémálom, Irán és Szaúd-Arábia mindjárt háborúba kezd, a migránsok széttépik Európát, a britek holnap kilépnek, Skóciától Katalóniáig mindenki függetlenedne, és a gazdasági válságnak messze nincs vége – erre a lengyel belügyekbe való beleavatkozás a fő napirend Brüsszelben? 

Berlinben meg nem azzal kellene inkább foglalkozni, hogy a lányaik, asszonyaik nem mernek elindulni hazulról rendőri kíséret nélkül? Persze azzal sem nagyon, mert mi van, ha a derék policáj parancsa értelmében még a Frauleint bírságolja meg, mert kihívó létezésével provokálja Merkel kancellár kedves migráns vendégeit. A politikai korrektséget már az óvodában tanuló német politikus pedig képes Lengyelország megrendszabályozásáról, felügyelet alá helyezéséről beszélni? Egy protektorátus már volt a múlt század negyvenes éveiben Lengyelországban, vezetőit később Nürnbergben akasztófára küldték. A jelek szerint a történelmi korrektség nem píszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kemények a lengyelek, különösen ez a címlap:


http://valasz.hu/vilag/kemenye..

"A derék policáj parancsa értelmében még a Frauleint bírságolja meg, mert kihívó létezésével provokálja Merkel kancellár kedves migráns vendégeit."

Az idők változnak! Most már Németországban nagy plakátokon próbálják rávenni a migránsokat arra, hogy alkalmazkodjanak a német szokásokhoz a német törvényekhez.

Például plakátokon hívják fel a figyelmet arra, hogy ha egy kislánynak rövid a szoknyája és az anyja nem varr fodrot rája, akkor az még nem jogosítja fel a tisztelt hímnemű migránst arra, hogy erőszakkal rámásszon.

Amikor Magyarországon ilyen jelentéstartalmú plakátok jelentek meg:

„Ha Magyarországra jössz,:

tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!

be kell tartanod a törvényeinket!”

Akkor az úgynevezett "Szabad Sajtó" felkapta a vizet, éktelen haragra gerjedt a magyar kormány ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés