A szükséges mumus

2015. december 23. 8:21

Rostás Szabolcs
Krónika
Van abban valami sajátos romániai sorsszerűség, hogy az idei esztendő leghangzatosabb belföldi eseményei a korrupcióellenes ügyészséghez kapcsolódtak.

„Az év a nyomozó hatóság 2014-es tevékenysége mérlegének ismertetésével kezdődött, ami sokakat joggal elborzasztott, hiszen a tavalyi rekordévnek bizonyult az intézmény fennállása során.

Tavaly 1100 gyanúsítottat küldött bíróság elé a DNA (köztük kilenc parlamenti képviselőt és tizenkét hivatalban lévő vagy volt minisztert), vádemelése nyomán pedig mintegy 130 köztisztviselőt – államtitkárokat, polgármestereket, ügyészeket, rendőröket – ítéltek letöltendő börtönre. Így utólag elég érdekes visszaolvasni Victor Ponta akkori miniszterelnök méltató szavait, aki volt ügyészi, illetve állampolgári minőségében dicsérte az ügyészség munkáját, irigylésre méltónak nevezve annak függetlenségét és teljesítményét.

Nos azóta sokat változott a világ: a még gyorsabb ütemben zajló korrupcióellenes hadjárat szele meglegyintette a szociáldemokrata politikust is, akit részben a korrupció következményei miatti népharag söpört ki a kormánypalotából. Most pedig azzal zárjuk az évet, hogy a korrupcióellenes ügyészség még az ortodox egyháznál is népszerűbb lett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés