Szerbia másként látja a világot – de sok mindenben hasonlóan, mint mi

2023. március 27. 19:15

A Nyugat ignorálta, ignorálja a szerb érdekeket és érzékenységeket, az egyiknek jár az önrendelkezés, a másiknak nem.

2023. március 27. 19:15
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A hétvége Újvidéken telt, egy Ukrajna fókuszú, de a globális biztonsági helyzetet is bemutató előadásra kértek fel. Emellett számos háttértalálkozó, beszélgetés volt, fogadott Milan Duric, Újvidék polgármestere, Nemanja Starovic államtitkár (Szerb Honvédelmi Minisztérium) és Damir Zobenica, a Vajdasági Parlament elnökhelyettese.

Szerbia másként látja a világot – de sok mindenben hasonlóan, mint mi sokan Magyarországon. A Nyugat ignorálta, ignorálja a szerb érdekeket és érzékenységeket, az egyiknek jár az önrendelkezés, a másiknak nem – és így tovább. Szerbia persze sok mindenben nem volt ártatlan a 90-es évek háborúiban - sőt a felelősség elsősorban szerb a háborúk kirobbantásában. De a lezárásuk nyugati - és nem bölcs, se Boszniában, se Koszovóban, Horvátországban pedig elnéztek egy etnikai tisztogatást. Ennyit az elvekről és értékekről. Nem született az egész volt Jugoszláviára kötelező megoldás a nemzeti kisebbségekről, a vae victis érvényesült.

Egyszóval érdekes beszélgetések voltak. Nem igazán hiszem hogy a szerbek vagy a magyarok egy jelentős része másként fogja látni a világot, amíg az ő szempontjaikat ignorálják.

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

 ***

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 28. 14:02
Ez a demkó egy seggarc. Most is naponta verik és zaklatják a magyarokat a Délvidéken, pedig a vétótlan köpcös geci által támogatott etnikai tisztogatás lassan a végére ér, a falakon ott tündökölnek a rácok jelei és fenyegetései minden délvidéki magyar városban. Az illegális migránsok biológiai fegyverként pusztítják, rabolják a magyarlakta falvakat a rácok támogatásával persze. Sem a tito idején, sem a milosevics idején elrabolt magyar vagyont nem juttatták vissza a tulajdonosoknak, nincs semmiféle kárpótlás se a túlélő magyaroknak és azoknak se, akiket a migránsok kirabolnak, meglopnak, akik házait, kertjeit lerombolják. A temerini fiúk máig börtönben vannak, a rácok által legyilkoltak emlékműveit ma is ledöntik, meggyalázzák a hatalom kegyeltjei. Orbánnak és a demkónak ez kóser. De miért is? A köpcös vétótlan geci a magyarok halálos ellenségeinek barátja, nem csak a rácok, hanem a hoholok, tótok, zsidók, csehek esetében is, nem a magyaroké.
Theodorik
2023. március 27. 20:55
Demkó patkány, hazaáruló, euroatlantista fereg, SZBU-S zsoldban álló patkány. Emellett értelmi sérült (ld a fejét)
Lombi
2023. március 27. 19:50
Még van idő, de nem sok. Ha a kárpát medence országai nem alkotnak egy közös egységet, mindannyiunknak vége lesz. Megint összeroppant bennünket a nagyhatalmi játszma.
Google
2023. március 27. 19:50
Szerbia mindig is fényévekkel Ukrajna előtt járt, aztán mégis Ukrajnát hívják EU-ba, NATO-ba, Szerbiát meg bombázzák. A Nyugatnak csak a talpnyalók a jók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!