Utazás a magyar magány mélyére

2022. december 28. 09:39

Putyin a külhoni oroszok támogatásával kezdte terjeszkedését, úgy Orbán is osztogatja a magyar útleveleket.

2022. december 28. 09:39
null
Szalay Zoltán
Válasz Online

„A száz év magány korszaka véget ért – jelentette ki Orbán Viktor Trianon századik évfordulóján, 2020 júniusában Sátoraljaújhelyen. Sokan azt várták, az évforduló alaposan próbára teszi majd Magyarország kapcsolatát a szomszédaival, ám a valódi próbatétel bő másfél évvel később, 2022 februárjában érkezett Oroszország ukrajnai inváziójával. Ez volt az a törés, amely után szinte soha nem látott, új karantén várt Magyarországra. Van azonban egy uniós szomszéd, aki életben tarthatja a magyarok reményét a szabadulásra, bár ebben sem lesz nagy köszönet.

Orbán és Putyin is meg akarja változtatni a határokat – írta február 4-én a Postoj nevű konzervatív szlovák hírportálon megjelent cikkében Karel Hirman szlovák energetikai szakember. Hirman Orbán Viktor február 1-jei moszkvai útjára reagálva elmélkedett arról, hogy ahogy Putyin a 20. század legnagyobb tragédiájaként emlegeti a Szovjetunió felbomlását, úgy Orbán Viktor és a Fidesz számára a történelmi Magyarország összeomlása jelent hasonló traumát.

Ahogy Putyin a külhoni oroszok támogatásával kezdte agresszív terjeszkedését, úgy Orbán is osztogatja a magyar útleveleket és masszívan támogatja a külhoni magyarokat.

Orbán jelszava Hirman szerint az, hogy közeleg az idő, amikor a magyarok elégtételt vehetnek a múlt sérelmeiért, és egyesíthetik a nemzetet a Kárpát-medencében.”

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. december 29. 11:32
"a történelmi Magyarország összeomlása" Hagyjuk már az ilyen kliséket. Az áldozat a hibás amiért kirabolták? Ideje nevén nevezni a dolgot. A Magyar Királyság nyugatiak általi feldarabolásáról van szó, amely külső-belső ellenség és árulók szervezett aknamunkájának következménye, mert egy olyan alakulatnak aminek az a neve, hogy a Szent Korona országai, a libernyák világképben nincsen helye.
Vén Csataló
2022. december 28. 21:54
Mocskos féreg.
Revízió
2022. december 28. 17:54
Hazaáruló hitvány tróger ! A ganédombra vele !
Kanmacska
2022. december 28. 16:43
Szalay uram, ez igen gyenge!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!