Ha az Európai Parlament ellenőrizni meri az Orbán-rezsimet, akkor fel kell oszlatni

2022. július 21. 11:36

Amikor az Unió felvett minket, nem volt arról szó, hogy a diktatúra igényt formál az átalakítására.

2022. július 21. 11:36
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Cirkusz, színház, bolondok háza, aminek az ellenzék jelenléte és legitimációja ad törvényes és komoly látszatot. Ez olyan bűne ennek az ellenzéknek, amire nincs mentség. Nemcsak Magyarország, hanem Európa elleni támadás és árulás ez, hiszen pontosan tudják, hogy nincsenek az ellenzéknek jogai a magyar parlamentben, a magyar parlamentnek nevezett bolhacirkusz, élén egy krónikus elmebeteggel, aki büntetéseket szab ki, ha az ellenzéki képviselők véleményt nyilvánítanak.

Legalább annyi pozitív hatása van ennek a botrányos határozatnak, ami ellene megy az EU alapszerződésének, a legalapvetőbb demokratikus normáknak, hogy Európa képet kap arról, hogyan rendezte be Orbán Magyarországon a fasiszta diktatúrát, és ha nincsenek lsznél, pillanatok alatt megcsinálná ugyanezt Európában is. Csak azt nem értjük, hogy ha ez ennyire világosan látszik, és Orbán nem fogadja el az EU liberális demokratikus jellegét, akkor miért nem teremtik meg a módját annak, hogy távozzon.

Amikor Magyarországot felvették az EU-ba, nem arról volt szó, hogy majd a horthysta keresztényfasiszta rendszer, egy primitív fasiszta diktatúra működhet Magyarországon, sőt ez a diktatúra igényt formál arra, hogy az egész Európai Uniót saját önkényuralmi rendszerének megfelelően átalakítsa. Magyarország az európai demokráciák közösségéhez csatlakozott, ha ez nem tetszik neki, akkor távozhat. Ha a magyarok szembesülnének a kérdéssel, hogy az európai rongyrázást, szabadságot, vagy ezt a tolvaj bűnöző fasiszta gazembert választják-e, azonnal tudnának választani.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 23. 00:05
Bartust nem lehetne feloszlatni?
Farkas Piroska
2022. július 22. 15:33
Szánalmas magán / szexuális élete lehet ennek a Bartusnak ...
Wilks
2022. július 22. 11:55
Bartusnak abban igaza van,ha a fidess nem akarja elfogadni a hanyatló nyugat értékrendjét,vagy egy részét, akkor miért erolkodik azon,h ennek a rendszer része legyen? Már 12 éve a halalunkat akarja prusszel,de még mindig itt vagyunk. Nem egyszerűbb,hogyha a hőn áhítatott keleti paradicsomhoz csatlakozunk? Ott szabadság van,jobban élnek az emberek, testvéri szeretetben,ahogy ez megnyilvanul muszlim Kadirov pocsnyalasan fidess hívők részéről, Putyin anusz nyalasaban is,amit zorbanc csinál. Mintha edenkert lenne a kelet. Nosza rajta,csatlakozunk hozzájuk,ha már istenitik őket nari oldalról. :))
Intar
2022. július 22. 09:43
Bartusnál nagyobb elmebeteg nem kell. Nincs is! Valódi pszichopata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!