Először nézzük nyugodtan végig az alábbi képeket – előítéletek nélkül, teljes harmóniában

2021. december 12. 14:03

Az miért van, hogy EZEKNEK fogalmuk sincs az öltözködés alapjairól?

2021. december 12. 14:03
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Először nézzük nyugodtan végig az alábbi képeket. Előítéletek nélkül, teljes harmóniában.

Megvagyunk? Pompás.

Hadd kérdezzek valamit.

Az miért van, hogy EZEKNEK fogalmuk sincs az öltözködés alapjairól? Hogy az ótvar Marx és a többi gondolati ripők nyomán topiban nyomulnak mosdatlanul, igénytelen szerkókban? Miért van, hogy minimum az egész világot maguknak követelik a szobájuk és a laptopjuk aljáról, de arra képtelenek, hogy az elvárható megjelenési szint környékére érkezzenek? Használnak ezek dezodort, ismerik az illatszereket, hajat szoktak mosni? Fodrászhoz, kozmetikushoz eljárnak időnként, vagy anya/apa nyírja a buksit, hogy ingyé jobb legyen? És végezetül: MIÉRT ILYENEK ŐK? 

A válaszokat nem kérem, mert egyrészt sejtem, másrészt pedig csak jelzem, hogy erről a hősbrigádról még kétezer hasonló nívójú fotót gyűjthetsz össze három perc alatt. Már ha van gyomrod hozzá.

Ezekkel a fotókkal egyszersmind gondold végig, hogy a forradalmár miért miért mindig rongyos és igénytelen, míg a normális ember ápolt és odafigyel magára.

Sok sikert, rongyrázók!”

Nyitókép: Szentesi Földi László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2021. december 14. 18:28
Vannak "földhözragadt" dolgok, melyekben földhözragadtnak kell lennünk. Az öltözködés elsősorban legyen célszerű, legyen egészséges, legyen tiszta, legyen kényelmes és csak ezután következnek a magasabb szempontok. Például. A közvélekedés szerint a konzervatívnak nevezett férfi öltözék az öltöny. Pedig volna egy földhözragadt szempont is: az ember bőre lassan, de folyamatosan anyagcserét folytat. Viszont az öltöny - nyakkendővel és mandzsettagombbal súlyosbítva - légmentesen elzárja a testfelületet a levegőtől. A következmény csuromvizes izzadás lesz - jobbik esetben. Rosszabb esetben a szerencsétlen hímnemű már nem is izzad, mert bőre elszokik a levegőtől, a salakanyagok nem tudnak elpárologni. Következmény: jönnek a betegségek. Sokan már az ezüstkor beállta előtt megismerkednek az orvosi rendelők nyomasztó világával. ("Előnye" is van ám: gyógyszergyáraink pár tonnával többet termelve hozzájárulnak a kiemelkedő GDP-hez.) Bezzeg a nők szellős öltözéke ellen nincs kifogás (legalábbis ahol Mohammed követői még nem özönlötték el az országot). Bizonyára nem véletlen, hogy tovább élnek, mint a férfiak. Mellesleg azóta ugrott meg annyira a nők várható életkorának (eleve meglévő) többlete, amióta megszabadultak a fűzőtől, meg a zuhatagnyi ruhahegyektől. Ha a férfiaknak fontos az ünnepi öltözetet megkülönböztetni a hétköznapi viselettől, akkor az egyenöltöny helyett az egyszerű és szellős fehér ing is megjárja. A vakítóan fehér ingre még lehet varrni/pingálni valamilyen hagyományos díszítést is. Ez eredetileg nem öncélú díszítmény, hanem mélyértelmű ősi magyar szimbólumrendszer rejtőzik benne, melynek ismeretét jó volna az iskolában is tanítani.
Amondó
2021. december 14. 18:24
A JÓ - ROSSZ szembeállítása mellett beszélhetünk az ÜNNEPI - KÖZNAPI szembeállításról is. (Az "ünnepi" persze magasabb rendű, de a "köznapi" nem elmarasztaló értelmű.) Jogos törekvés, hogy az ünnep és a hétköznap szembeállítása olyan "földhözragadt", de mellőzhetetlen dolgokban is kifejeződjék, mint az étkezés valamint az öltözködés. A hétköznapnál magasabb rendű az ünnep, viszont ritkább. Ezért a mindennapos ünnepi viselet, vagy ünnepi asztal nem indokolt. Sőt, inkább csak elszürkíti az ünnep tartalmát. A jobboldali szellemiség tükröződhet az öltözékben, de mára minden fejre állt. Vegyük észre, legtöbben már csak az öltözéket, a külsőséget látják, a lényegről a szellemiségről már csak homályos foszlányok maradtak.
Amondó
2021. december 14. 18:21
Hol húzódik a határ jobb- és baloldal között? A kulcsszó: a MINŐSÉG. Pl.: - JÓ vagy ROSSZ, - magas- vagy alacsonyrendű, - szent vagy profán, - tudás vagy tudatlanság, - emelkedett és közönséges, - igényes vagy igénytelen, - rendezett vagy kaotikus stb. A JOBBOLDALi képes ezeket megkülönböztetni. Nagyon jól tudja, hogy az utóbbiak is léteznek a világunkban, de az előbbieket érvényesíti az utóbbiak rovására. A BALOLDALi nem képes az ilyen minőségek megkülönböztetésre, vagy hallani sem akar róla. Fő jelszava az EGYENLŐSÉG, amit több, mint kétszáz éve a legfőbb jónak állítanak be, holott igazi jelentése a minőségi szintek tagadása. A szegények, elesettek melletti kiállás - mint baloldali érték - csak retorika, a valódi cél a gyűlölet szítása, a lázítás minden ellen, ami magasrendű. A "baloldali értékek" fogalma eleve önellentmondás. Nincsenek "baloldali értékek", hiszen a baloldal lényege épp az értékek tagadása.
kálmi
2021. december 13. 18:22
És még mondja valaki, hogy nem sikeres a liberális agymosás. Végigolvasva a hsz-eket a legtöbb ember díjazza a trehány, igénytelen szedett- vedett megjelenést. Sőt védelmezi és azt szólja le, aki az öltözködésben is a harmóniát, eleganciát, tiszta külsőt preferálná. Félő, hogy ez a laza szabadosság egy-két évtizeden belül sok más területen is teret nyer. Úgy tűnik csak lassítás, de feltartóztatás nem lehet. Túl vagyunk a felezőponton. Sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!