Az Európai Hírmédia Fórum egésznapos konferenciáján tartottam előadást Brüsszelben

2021. november 30. 16:29

Őszintén kíváncsi vagyok, a magyar médiahelyzetre hat-e ez az EU-féle friss nekirugaszkodás bárhogyan.

2021. november 30. 16:29
null
Munk Veronika
Facebook

„Jó hosszú napon vagyok túl, az Európai Hírmédia Fórum egésznapos konferenciáján tartottam előadást Brüsszelben. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Telex.hu már annyira ismert a nemzetközi színtéren is, hogy olyan sok évtizede működő, óriás médiavállalkozások között kíváncsiak a sztorinkra, mint a német tagesschau, a svéd köztévé, a lengyel Gazeta Wyborcza vagy a francia TF1. És hogy olyan nagyszerű médiaszakemberek között beszélhetek az alig egyéves Telexről, mint a Reuters Institute for the Study of Journalism igazgatója vagy az AFP News Agency hírügynökség vezérigazgatója.

A rendezvényen egyébként felszólalt Thierry Breton uniós biztos és Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke is, ő név szerint ki is emelte a Telexet, mint pozitív, bátor példát az iparági változások jeles képviselőjeként. Breton és Jourova itt jelentették be, hogy az új EU-s médiaszabályozás keretében biztosítani akarják, hogy az európai médiavállalkozások életébe ne avatkozzon be a politika, és hogy aktívan küzdeni fognak a médiamonopóliumok ellen. Olyan szabályokat szeretnének, amelyek megakadályozzák a médiatulajdon túlzott koncentrációját.

Őszintén kíváncsi vagyok, a magyar médiahelyzetre hat-e ez az EU-féle friss nekirugaszkodás bárhogyan.

///////////////////////////

It was a very long day, giving a presentation at a full-day conference of the European News Media Forum in Brussels. It is a great honor that Telex is already so well known on the international media sphere that I could share the stage with people from giant media companies such as the German Tagesschau, the Swedish public television, the Polish Gazeta Wyborcza or the French TF1. And that I can talk among such great media professionals about the barely one-year-old Telex as the director of the Reuters Institute or the CEO of the AFP news agency.

EU Commissioner Thierry Breton and Vera Jourova, Vice-President of the European Commission, also spoke at the event. They announced here that under the new EU media regulations, they would actively fight against media monopolies. They want rules that prevent excessive concentration of media ownership.

I am sincerely wondering whether the Hungarian media situation will be affected in any way.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2021. december 01. 14:50
"Kőbányán nőtt fel, szülei egyetemi oktatók.A budapesti Szent István Gimnáziumban érettségizett, matematika szakos volt.1998-tól 2005-ig az ELTE szociológia és antropológia, majd kommunikáció szakán tanult, és diplomázott. 2007 és 2011 között az ELTE TáTK Kisebbségszociológiai tanszékén, 2015 és 2017 között a bölcsészettudományi kar Média és kommunikáció tanszékén dolgozott óraadóként, 2017-ben egyetemi tanársegéd lett. 2014-ben doktori fokozatot szerzett az ELTE-n filozófiából. Disszertációjának címe: Roma sztárok médiareprezentációja Magyarországon. 2017-ben könyvet írt a Németországban dolgozó magyar szexmunkásokról. A munkája alapján indokolatlanul jó létben él:
tevevanegypupu
2021. december 01. 07:54
Persze hogy ismert..jelentgetnek, árulkodnak, megírnak cikkeket és kiküldik mintha a külföldi újság írta volna..egyszóval spicli, ócska,pénzen vett sajtókurvák..
szemlelo
2021. november 30. 22:42
Jól felsorolja a "Lügenpresse" legismertebb képviselőit: a német tagesschau, a svéd köztévé, a lengyel Gazeta Wyborcza és a francia TF1.
csoda
2021. november 30. 22:35
Itt valami zavart érzek. Nem úgy volt, hogy Mo-n már nem létezik független média és minden média platform Viktoré és Lőrincé? Remélem, ezt a 7-es cikkely tárgyalásakor is figyelembe veszik, hogy MO-n egy 1 éves múltra visszatekintő, ellenzéki platform is milyen szépen ki tudott kupálódni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!