Az újabb izraeli-palesztin összecsapások szomorú magyar tanulsága

2021. május 13. 16:26

Ilyet még a ti diktátorok sem tud, hogy háborút robbantson ki csak hogy mentse a bőrét!

2021. május 13. 16:26
Miklós Gábor
Jelen hetilap

„»Ilyet még a ti diktátorok sem tud, hogy háborút robbantson ki csak hogy mentse a bőrét!« Jeruzsálemi ismerősömtől kaptam ezt a rövid üzenetet. Azt állítja, hogy az újból kitört háborúskodás, lövöldözés oka egyszerűen az, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök mesterségesen állít elő olyan politikai helyzetet, amelyben ellenfelei képtelenek kormányt alakítani. És ez talán igaz is. Mióta újból bombázzák Gázát (két tucat halott), leálltak a tárgyalások a Netanjahu-ellenes centrista, baloldali és jobboldali koalíció pártjai és azon kis vallásos-konzervatív arab párt között, amely hajlandó lett volna többséget biztosítani a tarkabarka pártszövetségnek.

Ennek a koalíciónak egyetlen célja lenne: eltávolítani Netanjahut a közpolitikából, bíróság elé állítani korrupciós vádakkal, s felszámolni az eddigi miniszterelnök antidemokratikus, jogállamot csorbító örökségét. (Ha ismerősnek látszik ez a helyzet, nem véletlen. Ilyesmi történik most Bulgáriában, s egy ilyen kényszerkoalíció van kialakulóban nálunk is. Netanjahu más korrupt populistákhoz hasonlóan a Trump-jelenségbe kapaszkodva tartotta magát. Ez a külső támasz megszűnt.)

A májusi konfliktust talán egyszer majd Jeruzsálem-csatának nevezik el, mert az összeütközések mind kapcsolatban vannak a szent várossal.

Nézzünk néhányat. Az izraeli kormány (Netanjahu) bejelentette, nem fogja engedni, hogy a palesztin törvényhatósági választásokat megtartsák az arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben. Ez a bejelentés jól jött Mahmúd Abbász palesztin vezetőnek, akinek a pártja, a Fatah vesztésre állt. A választások elhalasztása feldühítette a Hamasz iszlámista politikai/terrorszervezetet, amely arra számított, megszerzi a hatalmat Gáza után Ramallahban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2021. május 14. 09:41
Tehát minden nemzeti kormányt mindenhol ugyanazzal az ócska forgatókönyvvel támadnak a globalisták. Hogy Orbán tehetne a palesztin buckalakók őrjöngéséről (lásd még London, Párizs, Marseille és más arab városok pédáját), az kissé meredek feltételezés sztem.
enes
2021. május 14. 09:01
Melyik óvóhelyen van dr. Dániel?
nemecsekerno_007
2021. május 14. 08:21
Ezek a poszt komcsi gyökerek. Az ilyen Miklós Gábor féléket már el kéne küldeni az ótvaros picsába, de legalább a közügyektől eltiltani.
Gullwing
2021. május 14. 06:37
Elmégy a kurva anyádba szaros zsidó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!