A Deutsche Welle magyar nyelvű tartalmak készítésére adja a fejét

2021. február 24. 15:18

2022-es választási kampány német kulturális imperializmussal fűszerezve?

2021. február 24. 15:18
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„A Deutsche Welle magyar nyelvű tartalmak készítésére adja a fejét. A »közszolgálati TV-ként« aposztrofált német adó magyar belügyeket érintő kalandvágya hallatán – talán csak szakmai ártalom, de – akaratlanul is felsejlenek az eddigi pozitív tapasztalatok a német közszolgálatiság zászlóshajóival.

Amikor például a ZDF televízió Heute Show nevű programjának vicces embere, Oliver Welke tavaly májusban Hannibal Lecterhez, a kitalált kannibál sorozatgyilkoshoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt. Vagy amikor novemberben még önmagát is alulmúlva idiótának nevezte Magyarország miniszterelnökét, majd javaslatot tett az Európai Unió »hülye magyarok és lengyelek« nélküli újragondolására. Könnyesre röhögtük magunkat… Ja, nem…

Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja. Az, hogy a Deustche Welle által hiánypótolni igyekezett »igazi story-k« olyan témákban, mint az LGBTQ vagy egyéb kisebbségi jogok, nem jelennek meg a német »közszolgálati TV« által kívánt mértékben, talán nem véletlen.

Ahogy a Deutsche Welle időzítése sem… 2022-es választási kampány német kulturális imperializmussal fűszerezve?”

A témában született angol nyelvű írás az alábbi linken elérhető: http://abouthungary.hu/.../kulturkampf-state-funded.../

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos
2021. február 25. 08:13
"Azelőtt csak a germán világ fölött hömpölyögtek átláthatatlan, szürkéslila viharfelhők, amelyek csak annyi napfényt engednek át, hogy némi zab megteremjen a nyári 9 fokban a zuzmós, kavicsos földben. Ezek a germánok boldog tudatlanságban éheztek át két évezredet, mészárolták egymást családostul falatnyi zabkásaadagokért, és az égvilágon semmi bajuk nem volt. Mígnem észrevették, hogy a világ boldogabb részein süt az emberekre a nap, nem csak a széljárásnak oldalt fordulva lehet társalogni, világos van, és olyan bőséges az élelemellátás, hogy az éhhalál elkerüléséért nem kell naponta embert ölni. Csak sajnos ekkor már késő volt, a germánok közösségi frusztrációja túlhaladta azt az állapotot, amikor szembenézéssel, humorral és öniróniával még kezelhető. Így aztán meg sem próbálták. Innentől fogva a visszafordíthatatlanul frusztrált, beteglelkű embert/népet nem az foglalkoztatja, hogy önmagát meggyógyítsa, és kilábaljon a vérszomjjal átitatott übermensch lázálomból (a nácizmus korai megjelenése), hanem az, hogy a nála boldogabb, szerencsésebb, fejlettebb lényeket is lerántsa a maga nyomorúságos szintjére. Ezt a germánok első ízben az ókori világ segglyukát jelentő, de az utána következő négy-öt évszázadnyi sötét középkort még ebbéli minőségében is messze felülmúló Római Birodalom szétverésével, kirablásával, teleszarásával, majd újbóli kirablásával érték el. Megmételyeztek mindent, amihez csak hozzáértek." Gudea enszi
Pelso j.
2021. február 24. 20:41
Na és? Ha a tartalom vonatkozásában egy fokkal közelebb lesznek a valósághoz mint ti (az meg ugye nem nehéz), az nagyon kellemetlen lesz nektek.
bunko_jobbos
2021. február 24. 18:36
"Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja." :-)))))))))))))))))))))))) Ezt a baromságot csak a hülyék hiszik el. Nyilvánvaló, hogy a sajtót azért vásárolja meg valaki, hogy irányítani tudja egy ország közvéleményét. Ha még hasznot is hoz, az kész szerencse, mert akkor duplán fizet. Természetesen ez nem csak Magyarországon van így, hanem mindenhol. A magasságos nyugaton is. Csak mindenki pofátlanul a kamerába hazudik, szemrebbenés nélkül. Nyilván nem a magyar kormány az, aki majd megmondja az igazságot. :-) Azért balekok nem vagyunk. A kormánynak nem is az a feladata, hogy igazat mondjon, arra itt vagyok én, meg a többi blogger. A kormány feladata,. hogy faszán éljünk. Ha hazudni kell hozzá, akkor hazudni kell, ki nem szarja le? Az meg, hogy magyar nyelvű adást indítanak, színtiszta bizonyítéka, hogy mit akarnak elérni: kormányváltást. Hogy olyanok kezébe kerüljön a hatalom, akik az ő beosztottjaik. Mert itt utána semmi sem fog történni a magyar emberek érdekében, csak a nem létező :-) háttérhatalom érdekében. Remélem, nem fog nekik sikerülni.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. február 24. 18:27
Felháborító, mit merészelnek a német bolsevisták! Nyugaton a média 95%-a a szélsőségesek kezében van, de a "közszolgálati" médiákban már 100% a bolsevista uszítás, gyűlölködés és hazudozás aránya. Mire hajtanak az elvtársak? Cél a 110%?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!