Pofon Iohannisnak

2020. július 15. 12:34

Az államelnök hazugságorgiájában elhangzottakkal ellentétben egy pillanatig sem forgott veszélyben Románia területi épsége.

2020. július 15. 12:34
Balogh Levente
Krónika.ro

„Bár természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a Klaus Iohannis államelnök hazugságorgiájában elhangzottakkal ellentétben egy pillanatig sem forgott veszélyben Románia területi épsége, és az ellenzéki szociáldemokraták nem próbálták az RMDSZ-szel összejátszva »eladni« Erdélyt Orbán Viktornak, azért megnyugtató, hogy ezt az illetékes szervek is megerősítették.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) erről készült jelentése ugyan titkos, azonban az államfő által az ország kiárusításával megvádolt szociáldemokratáknak érdekük volt az abban foglaltak kiszivárogtatása, így Marian Cucşa, a SRI-t felügyelő parlamenti bizottság korábbi alelnöke jóvoltából megtudhattuk, hogy a hírszerzés megállapította: Románia területi integritását semmi sem fenyegette.

Ismeretes, hogy az államfő még április végén állt elő a döbbenetes vádakkal. A célja az volt az ősellenségnek tekintett magyarokkal való összejátszásról szóló vádakkal, hogy elterelje a figyelmet a »saját« kormánya szerencsétlenkedéseiről. Az ürügy az volt, hogy a képviselőházban – miután a szociáldemokrata többségű házelnökség nem tűzte napirendre – hallgatólagosan elfogadták a Székelyföld autonómiastatútumát.

A titkosszolgálat most egyértelművé tette azt, hogy az államfő kizárólag kampánymegfontolásból, csökkenő népszerűségű pártja megsegítése céljával próbálta a súlyos vádakkal befeketíteni a legfőbb politikai ellenfelet. Ezzel föltette a pontot az i-re azt követően, hogy előbb a diszkriminációellenes tanács rótt ki az elnökre 5000 lejes bírságot a magyarellenes kijelentések miatt, majd a legfőbb ügyészség is kimondta: az államfő kijelentései gyűlöletbeszédnek minősülnek. Igaz, ezt némileg ellensúlyozta azzal a logikailag nehezen értelmezhető megjegyzéssel, hogy nem voltak uszító jellegűek, ezért nem indokolt a bűnvádi eljárás megindítása.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. július 15. 20:16
"egy pillanatig sem forgott veszélyben Románia területi épsége" Itt van a probléma gyökere. Na és miért nem?
Mich
2020. július 15. 13:26
Folyik egy románok közötti játék, a magyarok hátán...
3M..
2020. július 15. 12:56
Amíg Fidesz kormány van, addig Románia nyugodtan alhat. Szebb Jövőt!
Emmanuel Goldstein
2020. július 15. 12:37
Az irredentizmus ellentétes a romániai magyarok érdekeivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!