Érthetően savanyú a szőlő

2020. április 01. 15:11

Asselborn problémája természetesen nem a koronavírus-törvény, hanem az Orbán-kormány mögött álló kétharmados parlamenti felhatalmazás.

2020. április 01. 15:11
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„A luxemburgi külügyminiszter jobban tenné, ha elolvasná az uniós szerződéseket és a Koronavírus-törvényt mielőtt ismételten luftot rúg. A köztudottan Orbán-fóbiás Jean Asselborn szocialista luxemburgi külügyminiszter ma azt találta nyilatkozni a Die Weltnek, hogy Magyarországot ki kell zárni az európai uniós döntéshozatalból, mert a hétfőn elfogadott törvény alapján határozatlan ideig nem lesz országgyűlési kontroll a kormányzat felett.

Javaslom külügyminiszter úrnak, hogy tanulmányozza a Magyar Országgyűlés által elfogadott jogszabályt, mert az ördög, mint oly sokszor itt is a részletekben rejlik. Ahogy az mindenki számára világos a Magyar Országgyűlésnek nagyobb hatásköre van a védekezésről szóló jogszabály visszavonása kapcsán, mint a legtöbb uniós tagállam Parlamentjének. Illetve az is egyértelmű az uniós szerződésekből, hogy egy tagállam jogait az uniós döntéshozatal során nem lehet csak úgy felfüggeszteni a politikai bulvár kategoriájába tartozó nyilatkozatok alapján.

Asselborn problémája természetesen nem a koronavírus-törvény, hanem az Orbán-kormány mögött álló kétharmados parlamenti felhatalmazás. Érthetően savanyú a szőlő. Javasoljuk, hogy a luxemburgi kormány is igyekezzen a járvány elleni védekezésre koncentrálni és a luxemburgi emberek egészségével foglalkozni – más ország védekezésének gyengítése helyett – és így talán egyszer ők is elnyerhetik a széles társadalmi felhatalmazást politikájukhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2020. április 02. 21:44
Ez ugyanaz a luxemburgi külügyminiszter, aki 10 éve a médiatörvényünk miatt verte a tamtamot?
hakos
2020. április 02. 12:33
Egy bizonyos szint felett nem süllyedünk egy bizonyos szint alá :) X
Pelso j.
2020. április 02. 12:06
Beszélj csak mellé. A híres kétharmaddal volt gyenge a pártod, azért az egész cirkusz.
youngboy
2020. április 02. 10:26
A luxemburgi nyelven (vagy nem? ilyen nincs?) beszélő és a luxemburgi nemzetet (vagy nem? ilyen nincs?) képviselő baromállat hogyan tudná megérteni a több mint 1100 éves Magyarországot és a magyar nemzetet. Egy nemzetet? Meg azt, hogy miért szarjuk le őt is meg az egész hiszterioliberális bandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!