Az „én-generációnak” másokra is gondolnia kell, ha meg akarjuk állítani a koronavírust

2020. március 08. 12:39

Nem beoltatni a gyerekeket – ez az önző individualizmus magasiskolája, korunk egyik legagresszívebb, gyógyíthatatlan betegsége.

2020. március 08. 12:39
Allison Pearson
The Telegraph

„Bízhatunk-e abban, hogy az »én-generáció«, amit sosem fosztottak meg semmitől privilegizált élete során, képes lesz izolálni magát, vagy elkezdenek megint arról nyávogni, hogy milyen »stresszes« az, amikor a hatóságok minimális mértékben is megpróbálják korlátozni a szabadságukat? Észak-Koreában agyonlőtték az első koronavírusost. Ez egy olyan lehetőség, amiről sokan ábrándoznak errefelé, főleg akkor, ha valamelyik hanyag suhanc ráköhög egy idős utasra a vonaton. 

Attól tartok, hogy a mostani mumpszjárvány jól példázza, hogy mivel állunk szemben. Az egyik barátom gyerekei, akik a húszas éveik elején járnak, sokezer más egyetemistához hasonlóan szintén elkapták ezt a szörnyű betegséget tavaly. A mumpsz lényegében kihalt, de a '90-es években, amikor az egyetemisták mostani generációja született, volt egy meredek zuhanás a beadott MMR-vakcinák számában. Ugyan a barátom fiát és lányát is beoltották, kiderült, hogy ez sem volt elég ahhoz, hogy megvédje őket a járványtól. 

Mi, akik fegyelmezetten megcsináltuk, amit mondtak nekünk, most azt látjuk, hogy a gyerekeinket veszélybe sodorják az öntörvényű oltásellenesek, akik néhány netes videó megnézése után úgy érezték, jobban tudják a dolgokat, mint az orvostudomány. A drágaságaik úgyis védve lesznek, legalábbis ezt gondolták, hiszen elég felelős szülő gondoskodik arról, hogy a csemetéjük megkapja a szurit, így pedig mindenképpen kialakul a védettség. 

Csak hát nem így történt. Azt hinni, hogy fontosabb nem beoltatni a kis Harryt vagy Hettiet, mint belegondolni, hogy a gyerekek kanyarósok lehetnek, megfertőzhetnek egy terhes nőt és megvakíthatják a meg sem született gyerekét – ez az önző individualizmus magasiskolája, korunk egyik legagresszívebb, gyógyíthatatlan betegsége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. március 09. 00:12
A korona egy RNS vírus. Nincs és nem is lesz ellene oltás.
teljesenertelmetlen
2020. március 08. 19:56
És mondjuk ne pont egy világjárvány közepén utazzák körbe Európát, hogy jól körbefertőzzenek több millió embert és több országot! Mert ők megtehetik! Mert ők önmegvalósítanak! Mert ők világpolgárok!
szemlelo
2020. március 08. 14:40
A gyerekeket Németországban csak tetanusz ellen oltották be. Sem diftéria, sem TBC, sem szamárköhögés ellen sem, és más ellen sem. Mondván, ezek a betegségek ott nem léteznek, felesleges ellenük oltani. Itthon rögtön megkapták a TBC és a diftéria oltást, de a doktor néni azt mondta, a szamárköhögés ellen talán fölösleges, mert azt nincs kitől elkapni. Egy évvel később Németországban voltunk. Ott a gyerekek elkapták a (nem létező) szamárköhögést - mint a környezetben minden ottani gyerek. Nem haltak bele, nem lettek szövődmények, de nagyon rossz érzés volt 10 napon át hallgatni, amikor éjjel folyamatosan köhögtek, egészen a fuldoklásig és alig aludtak. Soha többé!
józan paraszti ész
2020. március 08. 13:38
A liberalizmus és a tudatlanság kéz a kézben jár. Csak a buták hiszik azt, hogy okosak. A baj az amikor ez "öntudattal" és szorgalommal párosul! Sőt, veszélyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!