Johnson nem csak a Fekete Pétert játssza

2019. október 08. 22:54

Johnson azt mutatja, semmi esetre sem kerülné el az ütközést, az EU pedig arra épít, hogy ennyire mégse lehet felelőtlen. Lehet, hogy összeütköznek.

2019. október 08. 22:54
Berthold Kohler
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Boris Johnson nem csak az »ostoba Fekete Péter játékot« játssza, amivel az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk vádolja. A brit miniszterelnök a chicken game-et is játssza, amerikai fiataloknak ezt a bátorságpróbáját, amely a játékelméletbe is utat talált magának. 

A játék a következő: két autó száguld egymással szemben. Aki elrántja a kormányt, gyáva. Johnson most mindent arra tesz fel, hogy az EU felé – amelyet gyáva tyúknak tart – azt mutassa, semmi esetre sem kerülné el az ütközést, a rendezetlen Brexitet, hacsak nem változtatják meg a megállapodást az ő szájíze szerint. 

Az EU ezzel szemben arra épít, hogy Johsnon mégsem lehet annyira felelőtlen, hogy még az utolsó pillanatban is tövig nyomja a gázt. Fennáll a veszély, hogy mindketten rosszul mérik fel a helyzetet és ütközés lesz a dolog vége. 

Johnson már most az EU-ra tolja a felelősséget az ütközésért – és minden negatív következményért, amit egy kaotikus Brexit okozhat Nagy-Britannia számára. Nem volna meglepő, ha Johnson utána azt is kijelentené, hogy sosem ült a volán mögé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nobusup
2019. október 10. 17:07
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
trouposed
2019. október 09. 16:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Onurisz
2019. október 09. 11:11
Lehet ilyen marhaságokat firkálni, de nem Johnson utasítja el a felelőtlen játékot játszó EU által diktált megállapodást, hanem a parlament. Az EU arra játszik, feltehetően a brit maradáspárti politikusokkal mutyiban, hogy kikényszerítse a britek bennmaradását vagy legalább egy új népszavazást. Ezt a megalázást akarja Johnson elkerülni, s eltekintve attól, hogy nekünk jó lenne, ha maradnának, igaza van!
Paskai
2019. október 09. 10:11
Ez egy forgatókönyv, a szereplők nímandok, mint mindig. Egyedül a mi Zsoltunk mutatott újat a világpolitikában, köszönjük Zsolti, olimpikon vagy te minden téren!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!